Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι ορκίστηκε για νέα τετραετή θητεία

Με τον όρκο που έδωσε σήμερα ενώπιον του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι ξεκινάει την Κυριακή 3 Ιουνίου τη δεύτερη θητεία του, μέχρι το 2022.

Μιλώντας αμέσως μετά ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Αιγύπτιος ηγέτης έδωσε το στίγμα του πώς θα ασκήσει το έργο του για τη Χώρα του Νείλου, τονίζοντας ότι θα είναι «Πρόεδρος για όλους τους Αιγυπτίους, εκείνους που με αποδέχονται και εκείνους που με αντιτίθενται».
Χαρακτηριστική επίσης είναι η αποφασιστικότητα που εξέφρασε στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας: «Η Αίγυπτος είναι για όλους. Εκτός από αυτούς που επέλεξαν την τρομοκρατία, τη βία και τον εξτρεμισμό ως τρόπο για να επιβάλουν τη θέλησή τους», δήλωσε ο Πρόεδρος Αλ Σίσι.

Επαίνεσε παράλληλα τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία, αλλά και τις δύο μεγάλες θρησκείες της χώρας: το μουσουλμανικό θρησκευτικό κέντρο της Αιγύπτου που χαρακτήρισε ως πλατφόρμα μετριοπαθούς Ισλάμ όσο και στην Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία, την οποία περιέγραψε ως το σύμβολο της ειρήνης και της ανοχής.

Άλλα θέματα που θα τεθούν στην κορυφή των προτεραιοτήτων του για την 4ετία που ξεκινά από αύριο θα είναι τα ζητήματα της εκπαίδευσης, της υγείας και του πολιτισμού, μέσω ενός αριθμού σχεδίων και σημαντικών προγραμμάτων σε εθνικό επίπεδο, που στοχεύουν στην ανάπτυξη του Αιγύπτιου πολίτη σε όλους τους τομείς.

Τέλος, ο Πρόεδρος Αλ Σίσι έδωσε μεγάλη σημασία στην ενίσχυση των σχέσεων της Αιγύπτου με όλους τους διεθνείς και περιφερειακούς εταίρους της.