Τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον Δήμο Αγίας Νάπας


Τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρέδωσε στο Δήμο Αγίας Νάπας η κατασκευάστρια εταιρεία της μαρίνας Αγίας Νάπας.
Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «η παράδοση των τριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων έγινε χθες κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων των νέων γραφείων πωλήσεων της μαρίνας. Τα αυτοκίνητα παραδόθηκαν από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΜΜ Makronisos Marina Ltd Σταύρο Καραμοντάνη, στον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσο, στο πλαίσιο των προσπαθειών ενίσχυσης της προστασίας του περιβάλλοντος, και της καθιέρωσης της Αγίας Νάπας ως προορισμού ποιοτικού τουρισμού και πόλου έλξης σημαντικών επενδύσεων».
Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ανέφερε ότι «το έργο ανάπτυξης της μαρίνας, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποιούνται στην Αγία Νάπα, που αναβαθμίζει τόσο την περιοχή, όσο και το εθνικό τουριστικό προϊόν, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως μοχλός έλξης και ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας».
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας ΜΜ Makronisos Marina Ltd, εξέφρασε την ικανοποίησή του «για την ταχεία εξέλιξη των έργων κατασκευής της μαρίνας» και σημείωσε πως «μέσα από μια σειρά επιτυχημένων προωθητικών ενεργειών, το σημαντικό αυτό έργο έχει ήδη αποκτήσει διεθνή φήμη, προσελκύοντας αυξανόμενο ενδιαφέρον επενδυτών και αγοραστών. Είναι γεγονός, ότι περισσότερο από 55% του Ανατολικού Πύργου του έργου έχει ήδη πωληθεί, ενώ σύντομα η μαρίνα αναμένεται να υποδεχθεί τα πρώτα σκάφη και τους πρώτους επισκέπτες στους χώρους της».
Σημειώνεται ότι χωροθετημένη ανάμεσα στις παραλίες Αγίας Θέκλας και Μακρονήσου, η μαρίνα Αγίας Νάπας «προνοεί την κατασκευή 190 ευρύχωρων, πολυτελών διαμερισμάτων σε δύο εντυπωσιακούς πύργους, 29 πολυτελών επαύλεων, μαρίνας με δυναμικότητα ελλιμενισμού και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε 600 σκάφη, ναυπηγείου και επιλεγμένα καταστήματα και εστιατόρια που θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ανέσεις στους διαμένοντες και επισκέπτες της μαρίνας».
Εκκληση για αναστολή εφαρμογής του Νόμου για την ηχορύπανση
Εκκληση προς τους αρμοδίους να προχωρήσουν σε αναστολή της εφαρμογής του Νόμου που αφορά το θέμα της ηχορύπανσης αλλά και σχετική τροποποίηση του ποινικού κώδικα για τους παρανομούντες, απηύθυνε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος .
Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «στο πεδίο της ρύθμισης του προβλήματος της ηχορύπανσης, επικρατεί πλήρης ανομία, όχι γιατί δεν υπάρχει Νόμος, αλλά διότι ο νέος Νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί, όπως επιβεβαιώνεται από όλους τους αρμόδιους της εκτελεστικής εξουσίας. Αποτέλεσμα αυτού του κενού είναι τα διαρκή φαινόμενα οχληρίας που έχουν άμεσες επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών των τουριστικών περιοχών της χώρας. Φαίνεται ότι στην Κύπρο, εν έτη 2018, αναπτύσσουμε μία τάση αυτοκαταστροφής του τουριστικού μας προϊόντος, το οποίο ευθέως επηρεάζεται από τέτοια φαινόμενα».
Προστίθεται πως «ήδη από πέρσι, είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει γι αυτή την παράμετρο του ζητήματος και τις επικείμενες αρνητικές εξελίξεις που θα έφερνε ο νέος Νόμος και με θλίψη ερχόμαστε σήμερα να επιβεβαιωθούμε. Κανένας τουρίστας δεν θα επιλέξει να επιστρέψει σε μία περιοχή, στην οποία ακόμα και οι ώρες ανάπαυσης δεν γίνονται σεβαστές, ενώ κανείς δεν μπορεί να θεωρεί πως η φετινή μείωση του τουριστικού ρεύματος, και τα μειωμένα κρατικά έσοδα που αυτή συνεπάγεται, είναι ασύνδετη με τα φαινόμενα αυτά».
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «οι τουρίστες, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Κύπρου δεν μπορούν να παρακολουθούν το μπαλάκι των ευθυνών να μεταφέρεται μεταξύ των αρμόδιων. Οι σημερινές συνθήκες σε καμία περίπτωση δεν τιμούν, ούτε την εκτελεστική, ούτε τη νομοθετική εξουσία, ούτε βεβαίως και την τοπική αυτοδιοίκηση».
Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, σημειώνεται «απευθύνει έκκληση σε όλους τους αρμόδιους να προχωρήσουν στην αναστολή της εφαρμογής του Νόμου, αλλά και την σχετική τροποποίηση του ποινικού κώδικα» προσθέτοντας πως «ο τουρισμός αποτελεί εθνική προτεραιότητα και δεν πρέπει να τον αφήσουμε να καταστραφεί ξανά».