Πώς και πότε να ταίζετε το σκυλί…

 

 

Πατήστε εδώ και εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του ikypros για να έχετε κάθε πρωί στο email σας τις πιο σημαντικές ειδήσεις

Η κατανόηση της σημασίας του γεύματος σε ένα σκυλί είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της προβλέψιμης συμπεριφοράς, και μιας ήρεμης, χαλαρής συμπεριφοράς. Προσαρμόστε τις ώρες για το πώς και πότε θα τον ταΐζετε. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να βελτιώσετε ακόμα και μια  κακή συμπεριφορά του σκύλου.
1. Για ένα ήρεμο γεύμα, ταίζετε το σκυλί σας μακριά από άλλα κατοικίδια ζώα, παιδιά, ή δραστηριότητες. Να είστε βέβαιοι ότι θα  χωρίσετε τα σκυλιά σας αν έχετε παραπάνω από ένα για να αποτρέψετε την κλοπή του φαγητού και τους τσακωμούς μεταξύ τους.
2. Αν και τα περισσότερα ενήλικα σκυλιά ταίζονται μία φορά την ημέρα , τα σκυλιά με υψηλή δραστηριότητα θα χρειαστούν να φάνε δύο φορές την ημέρα για να κατασταλούν οι κακές  συμπεριφορές  των σκύλων που σχετίζονται με τις αδηφάγες ορέξεις τους. Στα κουτάβια  πρέπει  κάνετε το γεύμα  από τρεις φορές την ημέρα σε δύο φορές την ημέρα όταν φτάσουν την ηλικία των έξι μηνών, ή ακόμη και νωρίτερα. Προσπαθήστε να μην ταΐζετε το σκυλί σας πάρα πολύ νωρίς ή πολύ αργά, καθώς μπορεί να επηρεάσει την εκπαίδευση της τουαλέτας.
3. Μην αφήνετε την τροφή όλη μέρα στη διάθεσή του. Η πρακτική αυτή επηρεάζει την εκπαίδευση της τουαλέτας του και να οδηγήσει σε παχυσαρκία. Εάν ταΐζετε το σκυλί σας πάρα πολύ αργά το βράδυ, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες της  τουαλέτας στη μέση της νύχτας. Αν ταΐζετε το σκυλί σας σε τυχαίες χρονικές στιγμές, αυτό είναι κάτι που δεν επιτρέπει το πεπτικό του σύστημα να αναπτύξει το δικό του «ρυθμό», και πάλι με αποτέλεσμα μια απρόβλεπτη τουαλέτα. Επιπρόσθετα, αν το φαγητό είναι στη διάθεσή τους όλη την ώρα, τότε το κίνητρο του φαγητού μέσα στην εκπαίδευση μειώνεται και τα αποτελέσματα δεν έχουν τόση μεγάλη επιτυχία.