Μαθητές στο σχολείο με ζυγαριές ακριβείας


Την τεράστια έκταση που έχει λάβει η χρήση ναρκωτικών στην Κύπρο επιβεβαιώνουν όχι μόνο οι απνωτές συλλήψεις ναρκωμένων οδηγών αλλά και οι επισημάνσεις από επίσημα χείλη ότι τα ναρκωτικά έχουν μπει και στα σχολεία. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επεσήμανε χθες πως τα ναρκωτικά στην Κύπρο έχουν εξαπλωθεί παντού, ακόμη και στα σχολεία ενώ ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών ανέφερε πως μαθητής πήγε στο 1ο Λύκειο Πάφου κουβαλώντας και ζυγαριά ακριβείας με σκοπό την εμπορία ναρκωτικών ενώ στο γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου στη Πάφο γίνεται επίσης εμπορία ναρκωτικών.
 
Φαίδωνος: Μαθητής πήγε στο λύκειο με ζυγαριά ακριβείας
Δεν σταματά τις αποκαλύψεις ο Δήμαρχος Πάφου μετά την δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών και τη σύλληψη του Ηλία Μούζου τον οποίο ο ίδιος είχε καταγγείλει παλαιότερα χωρίς, όπως υποστήριξε οι καταγγελίες του να ληφθούν υπόψη από την Αστυνομία.
Με νέες καταγγελίες του τόσο στη τηλεόραση του ΡΙΚ1 όσο και στο TVOne αναφέρθηκε ονομαστικά σε σχολεία της Πάφου αλλά και σε πλατείες της πόλης όπου γίνεται καθημερινά εμπόριο ναρκωτικών με θύματα νέους.
Όπως ανέφερε:  «Στο 1ο Λύκειο Πάφου έτυχε φορά που μαθητής πήγε με ζυγαριά ακριβείας, ο οποίος εμπορεύεται ναρκωτικά βοηθώντας το κύκλωμα. Στο γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου στη Πάφο, στην πίσω μεριά επίσης γίνεται εμπορία ναρκωτικών. Στην πλατεία Μουττάλου επίσης γίνεται εμπορία ναρκωτικών καθημερινά. 3-4 φορές την εβδομάδα γίνεται ανταλλαγή των ποσοτήτων στην Χλώρακα». Πρόσθεσε ο Δήμαρχος Πάφου.
 

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις Φαίδωνος για ναρκωτικά – Μαθητές πηγαίνουν με ζυγαριές ακριβείας στο σχολείο

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις Φαίδωνος για ναρκωτικά – Μαθητές πηγαίνουν με ζυγαριές ακριβείας στο σχολείο #TvOne_News #Cyprus #TVONE #CyPolicehttps://bit.ly/2rxeCLL

Posted by TVOne news on Thursday, 10 May 2018

Ο Δήμαρχος Πάφου είπε θα κληθεί σύντομα για κατάθεση εστιάζοντας κυρίως σε στοιχεία που αφορούν θέματα διαφθοράς αξιωματικών. Όπως υποστήριξε, επισκέφθηκε στο παρελθόν σε δυο περιπτώσεις το Αρχηγείο Αστυνομίας και είχε αναφέρει το όνομα του Ηλία Μούζου, δίνοντας μάλιστα στην Αστυνομία σχετικά στοιχεία τα οποία γνώριζε για την παραβατική του δραστηριότητα, χωρίς να διενεργηθεί σύλληψή του.
«Ο Μούζος σήμερα ‘κελαήδησε’ όσα εγώ εδώ και ένα χρόνο καταγγέλλω, με την αστυνομία να κάνει όμως πως δεν καταλαβαίνει, για να χαθούν προαγωγές και για να μη γίνει καμιά ζημιά, ή μη συμβεί κανένα λάθος, ή διαταραχθούν κάποιες ισορροπίες». Παράλληλα, ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε στην ομάδα Μούζου, η οποία χρησιμοποίησε κατά κόρον το περασμένο διάστημα τις υπηρεσίες του «κατασκευαστή» των βομβών, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος είναι γνωστό σε αυτόν και την Αστυνομία, άτομο ο οποίος εδρεύει σε προάστιο της Λεμεσού… Οι βόμβες από την ομάδα Μούζου στόχευσαν μαζικά συνεργάτες ενός Άραβα ο οποίος προσπάθησε να διεμβολίσει το μονοπώλειο του Μούζου στο ναρκεμπόρειο της Πάφου, μέσω μιας αποθήκης που διατηρούσε στο Αναβαργός.
Κατήγγειλε ακόμα ότι ο κατασκευαστής – «βιοτέχνης» των βομβών ήδη εδώ και καιρό κάνει τζίρους εκατομμυρίων ευρώ, ανενόχλητος, ενώ όταν είχαν βάλει βόμβα στο όχημα της μητέρας του, του ανεφέρθη ότι κατά 90% αυτή προέρχεται από τους συγκεκριμένους κύκλους, με κατασκευαστή τον Λεμεσιανό…
Ο Δήμαρχος Πάφου για πολλοστή φορά εξαπέλυσε τα πυρά του κατά των ηγετικών κλιμακίων της αστυνομίας Πάφου, αναφέροντας ότι κάνουν τα «στραβά μάτια», όταν γίνεται διευρυμένο εμπόριο ναρκωτικών στον Μούτταλο σε πλατείες, εκκλησίες, και σχολεία. Επανέλαβε μάλιστα τον ισχυρισμό ότι δύο μπυραρίες έχουν μετατραπεί στην Πάφο σε κέντρο προμήθειας ναρκωτικών.
 
“Μέλη της ΥΚΑΝ βρέθηκαν με εξοχικά και Rolex”
Ο κ. Φαίδωνος, έκανε λόγο για δημιουργία ενός βασιλείου που λέγεται ΥΚΑΝ στους κόλπους της Αστυνομίας, μιας υπηρεσίας που ουσιαστικά πλέον χρησιμοποείται από τους ναρκέμπορους, που όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, απεδείχθησαν πιο έξυπνοι από τους αστυνομικούς και τους χρησιμοποιούν. Τους «ταΐζουν» 2-3 υποθέσεις για να παίρνουν προαγωγές και από πίσω λαμβάνουν χώρα άλλες 53 δοσοληψίες ναρκωτικών, απολαμβάνοντας το στάτους του πληροφοριοδότη και της αντίστοιχης προστασίας από την Αστυνομία…
Ο Δήμαρχος Πάφου κατήγγειλε ξανά ευθέως μέλη της ΥΚΑΝ για διαφθορά, αναφέροντας ότι “με ανύπαρκτη οικογενειακή περιουσία και με εισοδήματα που δεν δικαιολογούν αντίστοιχες αγορές, έχουν βρεθεί να φιγουράρουν με πανάκριβα Rolex ανά χείρας, καθώς και με εξοχικά τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου”.
Επίσης, ο κ. Φαίδωνος αναρωτήθηκε αν μας λέει κάτι ως κοινωνία πολιτών, το γεγονός ότι στην Πάφο εντοπίζονται τα περισσότερα θετικά ναρκοτέστ, το ότι μαθητής εμφανίσθηκε στο σχολείο του με ζυγαριά ακριβείας, και το ότι υπάρχει εθισμός ακόμα και μαθητών Γυμνασίου, σε ηλικίες που δεν υπερβαίνουν τα 15 έτη στην άκρως εθιστική ουσία Crystal Meth (Κρυσταλλική Μεθαμφεταμίνη).
 

 
Κακουργιοδικείο: Τα ναρκωτικά έχουν εξαπλωθεί παντού, ακόμη και στα σχολεία
Με χθεσινή του απόφαση το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών σε 30χρονο που βρέθηκε ένοχος στην κατηγορία της κατοχής 397,88 γραμμαρίων κοκαΐνης με σκοπό την προμήθεια σε τρίτο πρόσωπο. δυστυχώς η καθημερινή και συνάμα σκληρή πραγματικότητα, αφού τα ναρκωτικά έχουν εξαπλωθεί παντού, ακόμη και στα σχολεία. Σήμερα τα ναρκωτικά είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η νεολαία στην Κύπρο, όπως και σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δικαστές του Κακουργιοδικείου.
Στην απόφαση τους Κακουργιοδικείου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «το Ανώτατο Δικαστήριο έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η κατοχή ναρκωτικών, ιδιαίτερα με σκοπό την προμήθεια, αποτελεί κοινωνική μάστιγα και απαιτεί αυστηρή αντιμετώπιση από τα Δικαστήρια, λαμβανομένων υπόψη των πολύ σοβαρών συνεπειών που συνεπάγεται η χρήση τους στην ανθρώπινη υπόσταση γενικά, ειδικά των σκληρών ναρκωτικών».
Το Ανώτατο Δικαστήριο, προστίθεται στην απόφαση, «έχει τονίσει την ανάγκη επιβολής αποτρεπτικών ποινών που να δείχνουν τόσο την αποδοκιμασία όσο και την ενεργό συμμετοχή της δικαιοσύνης στον αγώνα που διεξάγεται σε παγκόσμια κλίμακα για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών».
«Μόνο με την ορθή μεταχείριση όσων καταδικάζονται για παρόμοια αδικήματα, ο ρόλος των Δικαστηρίων, στην κοινή αυτή προσπάθεια γίνεται ουσιαστικός και αποτελεσματικός, όπως πρέπει να είναι. Ορθή δε μεταχείριση σημαίνει την επιβολή ποινών που να αντανακλούν με τρόπο εμφανή και επαρκή την απέχθεια της κοινωνίας προς τα αδικήματα της κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών» καταλήγει το Κακουργιοδικείο στην απόφαση του με την οποία επιβλήθηκε η ποινή φυλάκισης στον 30χρονο.
 
Αστυνομία: Λαϊκίζει ο Δήμαρος Πάφου, δεν θα τον ακολουθήσουμε
Η Αστυνομία δεν θα ακολουθήσει τον Δήμαρχο Πάφου σε αυτή την πορεία λαϊκισμού, που αρέσκεται να ακολουθεί, σημειώνεται σε ανακοίνωση-απάντηση στον Φαίδωνα Φαίδωνος. Στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία κάνει λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες και ισοπεδωτική κριτική του Φαίδωνα Φαίδωνος σε βάρος της, ενώ σημειώνει ότι η συμπεριφορά του επηρεάζει αρνητικά το έργο της.
«Μετά λύπης μας αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε για ακόμα μια φορά, στις ανυπόστατες κατηγορίες και την ισοπεδωτική κριτική του Δημάρχου Πάφου κ. Φαίδωνα Φαίδωνος, προς την Αστυνομία» αναφέρεται.
«Η Αστυνομία Κύπρου αρνείται να ακολουθήσει την πορεία του λαϊκισμού, που ακολουθεί ο Δήμαρχος Πάφου, με την οποία απαξιώνει, αμαυρώνει και ισοπεδώνει την Αστυνομία και τα στελέχη της, στο βωμό της δημοσιότητας. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία και την προσφορά της Αστυνομίας Κύπρου και των στελεχών της, για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια σ’ αυτό τον τόπο και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της πατρίδας, όποτε τούτο χρειαστεί» σημειώνεται.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η πρακτική που ακολουθεί ο κ. Φαίδωνος, κάθε φορά που υπάρχει θέμα ψηλά στη δημοσιότητα, στο μόνο που μπορεί να εξυπηρετήσει είναι να προειδοποιεί τους όποιους ύποπτους, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αρνητικά το έργο της Αστυνομίας».
Σημειώνεται ακόμα ότι είναι πρωτοφανές η Αστυνομία να δέχεται άδικη και ισοπεδωτική κριτική και μεταχείριση, μετά και την άμεση εξιχνίαση δύο σοβαρών εγκλημάτων.
 
Πηγές: TvOne, ΡΙΚ, newsit.com.cy
 
Διαβάστε ακόμη:

Πώς απαντά η Αστυνομία στο Δήμαρχο Πάφου


 

Τα ναρκωτικά έχουν εξαπλωθεί στα σχολεία

Πράσινη ξηρή φυτική ύλη κάνναβης, μεταμφεταμίνη και ζυγαριά ακριβείας εντοπίστηκαν στην κατοχή 18χρονου

Σύλληψη 18χρονου σε προαύλιο εκκλησίας στη Λευκωσία για κατοχή κάνναβης


 
 

Υπό κράτηση δύο 19χρονοι για υπόθεση ναρκωτικών στην Πάφο

Κι άλλος “ναρκωμένος” οδηγός