Πώς οι χάρτες Google προσαρμόζονται στις ανάγκες μας;


Στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών Google I/O, η Google ανακοίνωσε το νέο update του Google Maps με πιο διαδραστικές και εξατομικευμένες λειτουργίες.
Η Google ανακοίνωσε τις νέες λειτουργίες που έρχονται στους Χάρτες της, με κάποιες από αυτές, όχι μόνο να ακούγονται πολύ χρήσιμες αλλά και να υπόσχονται ότι θα κάνουν την εμπειρία του Google Maps ακόμα καλύτερη. Με γραφικά επαυξημένης πραγματικότητας και χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων που θα διευκολύνουν το χρήστη να καταλάβει τις οδηγίες για τον προορισμό του, και με ένα εξελιγμένο λογισμικό, το οποίο καταλαβαίνει πού ακριβώς βρίσκεται ο χρήστης, οι νέες αλλαγές υπόσχονται ένα εξυπνότερο και πιο διασκεδαστικό εργαλείο πλοήγησης.
Το «For You», ειδικά διαμορφωμένο για τον καθένα από εμάς, είναι μια νέα καρτέλα που αποκτά η εφαρμογή. Εκεί θα εμφανίζονται νέα και κορυφαία αξιοθέατα (εστιατόρια, καταστήματα, κέντρα διασκέδασης) κοντά στον κάθε χρήστη.
Δηλαδή, πρόκειται για μια υπηρεσία που θα παρέχει στους χρήστες του Google Maps προσαρμοσμένες συστάσεις για κοντινά μέρη για φαγητό ή άλλες δραστηριότητες, τα οποία θα προτείνει η εφαρμογή με βάση το ιστορικό αναζήτησης του κάθε χρήστη. Μέσα από την εφαρμογή, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν απευθείας κρατήσεις ή παραγγελίες.
Μια άλλη επερχόμενη λειτουργία θα επιτρέπει την αξιολόγηση των κέντρων ή εστιατορίων, με άριστα το 100. Όσο υψηλότερος είναι ο βαθμός, τόσο πιθανότερο είναι για την Google να πιστεύει ότι κάποιος θα απολαύσει την επίσκεψη σε αυτόν τον προορισμό. Αυτή η λειτουργία που ονομάζεται «Your Match» χρησιμοποιεί την μηχανική μάθηση για να παράγει το τελικό σκορ σε συνδυασμό με σχόλια από εκατοντάδες, χιλιάδες ή εκατομμύρια άλλους επισκέπτες ενός συγκεκριμένου σημείου.
Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να πατούν παρατεταμένα πάνω σε μια τοποθεσία για να δημιουργήσουν μια λίστα με αγαπημένα σημεία σε μια πόλη, την οποία θα μπορούν να μοιραστούν με άλλους φίλους τους. Για παράδειγμα, ένας χρήστης του Google Maps θα μπορεί να δημιουργήσει μια λίστα με τα αγαπημένα του εστιατόρια σε μια πόλη και να την στείλει σε έναν φίλο που έρχεται για επίσκεψη.
Τέλος, οι χρήστες θα μπορούν να μιλούν στο Google Maps ενώ αυτό βρίσκεται σε λειτουργία πλοήγησης (Navigation Mode). Θα μπορούν να ζητούν από την εφαρμογή να διαβάζουν τα μηνύματα κειμένου ή και να απαντούν σε αυτά λέγοντας «Μοίρασε την εκτιμώμενη ώρα άφιξής μου».
Η ώρα άφιξής σας θα ληφθεί απευθείας από την οθόνη σας των Χαρτών και θα μεταδοθεί στο άτομο με το οποίο αλλάζετε μηνύματα, χωρίς να αφήσετε τα μάτιά σας από το δρόμο. Αυτές οι ενημερώσεις θα έρθουν μέσα στο καλοκαίρι τόσο στο Android όσο και στο iOS λειτουργικό.
ΠΗΓΗ: lifo.gr