Νά ‘ταν Κορέα η Κύπρος

Πατήστε εδώ και εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του ikypros για να έχετε κάθε πρωί στο email σας τις πιο σημαντικές ειδήσεις

 

Στήλη για πολιτικά πρόσωπα, απρόσωπα και… πράγματα. Συμπτώσεις με υπαρκτά πρόσωπα μπορεί να μην είναι συμπτώσεις.

 

Τι κι αν η εκλεκτή συνάδελφος ανάρτησε την εν λόγω φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Facebook, ελάχιστα τα ευήκοα ώτα, ότι πραγματικά υπάρχει εδώ κάποιο μήνυμα.

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως μήνυμα για την Κύπρο στο εξώφυλλο της Γενί Ντουζέν που απεικονίζει τους δύο ηγέτες τής (Νότιας και Βόρειας) Κορέας να περπατούν χέρι-χέρι μετά την ιστορική συμφωνία τερματισμού του πολέμου ανάμεσά τους.

Και πώς μπορεί να υπάρξει μήνυμα όταν οι ακόλουθοι των κοινωνικών δικτύων – που σίγουρα αντικατοπτρίζουν μεγάλο μέρος της κοινωνίας – θεωρούν ότι εμείς είμαστε ξεχωριστοί, και ότι το δικό μας πρόβλημα είναι διαφορετικό, έχουμε διαφορετικούς παραμέτρους, υπαγόμαστε σε άλλους υπεράνω μας και τα σχετικά.

Απογοητευμένοι και μεμψίμοιροι βαδίζουμε τις τύχες μας θεωρώντας την απαισιοδοξία μας ειλικρινή στάση και αντιμετώπιση. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει το “θαύμα” ούτε στη σφαίρα της φαντασίας. Και ξανακοιτώντας τη φωτογραφία αναρωτιέμαι αν έχει καμία ομοιότητα η μία περίπτωση, που επίσης ανήκε στη σφαίρα της φαντασίας, με την άλλη. Και τελικά συμφωνώ. Δεν έχει. Δεν έχει;

 

ΑΘΗΝΑ

 

* Στο Πολιτικό Καφενείο μπορείτε να γράψετε επώνυμα ή ανώνυμα χωρίς λιβέλλους. Στείλτε τα σχόλια ή τις εισηγήσεις σας στο polkafeneio@gmail.com.

 

>> Δείτε όλα τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ