Γεμάτο ανατροπές το διπλό φονικό Στροβόλου

Πατήστε εδώ και εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του ikypros για να έχετε κάθε πρωί στο email σας τις πιο σημαντικές ειδήσεις

 

>>Γεμάτο ανατροπές το διπλό φονικό Στροβόλου – αλληλοκατηγορούνται τα δύο αδέλφια

>>Διπλό φονικο: Συνελήφθη ο αδελφός του 33χρονου και η συμβία του

 

Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξέδωσε το δικαστηρίο εναντίον του 23χρονου ετεροθαλή αδελφού και της 21χρονης συμβίας του 33χρονου για το διπλό φονικό στον Στρόβολο με θύματα τους Γιώργο και Ντίνα Χατζηγεωργίου που συγκόνισε ολόκληρη την Κύπρο.

Τα δύο αδέλφια αλληλοκατηγορούνται για το ποιος διέπραξε τον φόνο με τον 23χρονο να λέει πως ο 33χρονος είπε ψέματα. Η αστυνομία αναζητεί την κουκούλα που φέρεται να φορούσε το δεύτερο άτομο το βράδυ του φόνου, μία κουκούλα, τύπου Bob Marley.

Ο 23χρονος είπε στο δικαστήριο ότι «ο αδελφός μου είπε ψέματα» ενώ εμφανίστηκε στο δικαστήρο χωρίς δικηγόρο χωρίς να φέρει ένσταση στη κράτησή του.

Η συμβία του 33χρονου παρουσιάστηκε με δικηγόρο και δεν έφερε ένσταση στην κράτησή της. Όπως αναφέρθηκε στο η νεαρή συνδέεται με τις έρευνες γιατί γενετικό της υλικό συνδέεται με τεκμήρια που παραλήφθηκαν από τη σκηνή του φονικού.

O Ανώτερος Υπαστυνόμος, Κούμεττος Κούμεττου, ανέφερε στο δικαστήριο ότι υπάρχει εύλογη υποψία ότι οι δύο ύποπτοι ενέχονται στη διάπραξη του φόνου εκ προμελέτης της ληστείας, διάρρηξης και κατοχής επιθετικού όπλου.

Από τα όσα είπε ο ανακριτής στο δικαστήριο, ο 23χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι το διπλό φονικό το διέπραξε ο ετεροθαλής αδελφός του 33 χρόνων. Ο 33χρονος κρατούσε σημειωματάριο με γεγονότα, κάτι που όπως προέκυψε έκανε και η συμβία του η οποία κρατούσε δικό της σημειωματάριο.

Η γυναίκα υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν είδε ποτέ τον φίλο της να έχει αιχμηρά αντικείμενα.  Ο κ. Κουμέττου κατέθεσε ότι εντοπίστηκε ένα ξίφος στο οποίο βρέθηκε DNA της 22χρονης ενώ βρέθηκε και DNA της σε ένα ζευγάρι κορδόνια παπουτσιών. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι πήρε το ξίφοςγια να το επεξεργαστεί και πως αυτό ήταν δώρο στον 33χρονο από τον εργοδότη του. Η συμβία του 33χρονου είπε ότι “δεν έκανα κάτι εγώ” και ανέφερε διάφορους ισχυρισμούς που διερευνώνται.

Ο κ. Κουμέττου ανέφερε ακόμα ότι ο 33χρονος κατέθεσε στην Αστυνομία πως ο αδελφός του του είπε “εσκότωσά τους και τους δύο” και πως ο 33χρονος αρνείται τον φόνο και κατονομάζει τον 23χρονο για δολοφόνο, ενώ οδήγησε την Αστυνομία στον χώρο που είχαν κρύψει το μαχαίρι του φόνου και τα ρούχα.

Πρόσθεσε ότι στον 23χρονο ύποπτο εντοπίστηκαν μώλωπες και στην 22χρονη εκχυμώσεις στην πλάτη, οι οποίες χρονολογούνται 3-4 ημερών και πως αναμένονται τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων των τεκμηρίων και DNA ενώ θα διενεργηθεί νέα αναγνωριστική παράταξη στην οποία θα κληθεί ο 15χρονος αυτόπτης μάρτυρας.

Όπως είπε, από τους δύο υπόπτους δεν λήφθηκε ακόμη γραπτή κατάθεση.