Η ‘αδηφάγα’ δημοσιογραφία

 

Πατήστε εδώ και εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του ikypros για να έχετε κάθε πρωί στο email σας τις πιο σημαντικές ειδήσεις

 

Στήλη για πολιτικά πρόσωπα, απρόσωπα και… πράγματα. Συμπτώσεις με υπαρκτά πρόσωπα μπορεί να μην είναι συμπτώσεις.

 

Είναι κάτι τέτοιες στιγμές, όπως με το έγκλημα του ζευγαριού στον Στρόβολο που θέτουν σε δοκιμασία την δημοσιογραφική μου ματαιοδοξία.

Χρειάζεται να γράφουμε και να δίνουμε έμφαση και έκταση στα όσα καθημερινά ανευρίσκει η δημοσιογραφική έρευνα ή να είμαστε εγκρατείς (;) δημοσιογραφικά και αποστειρωμένοι;

Το κοινό διψάει για να μάθει λεπτομέρειες, ή εμείς του κεντρίζουμε τους νευρώνες ώστε να γίνεται πιο αδηφάγο;

Που βρίσκεται η χρυσή τομή της ενημέρωσης, αν υπάρχει τέτοια;

Μας χρεώνουν ότι κάναμε τους πολίτες “Σέρλοκ Χόλμς”. Ότι τους τροφοδοτούμε ώστε να έχουν “εκλάμψεις διαίσθησης” για τους πραγματικούς ενόχους και άλλα τέτοια.

Μας κατηγορούν ότι συντονίζουμε το κοινό αίσθημα σε μια διαρκή συχνότητα τρόμου και φόβου.

Πώς σπάει το κουκούλι όμως της πραγματικότητας; Δεν νομίζω ότι φταίει η “αδηφάγα” δημοσιογραφία γι αυτό. Μόνο αν αντικρύσουμε, θεωρώ κάποια στιγμή την πραγματικότητα κατάματα, έστω και καθ’ υπερβολήν ώρες-ώρες, θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό που συμβαίνει.

Ενδεχομένως να ευθύνεται για πολλά η – κακή – δημοσιογραφία. Ας αναλάβει τέλως πάντως ο καθένας τις ευθύνες του.

ΑΘΗΝΑ

 

* Στο Πολιτικό Καφενείο μπορείτε να γράψετε επώνυμα ή ανώνυμα χωρίς λιβέλλους. Στείλτε τα σχόλια ή τις εισηγήσεις σας στο polkafeneio@gmail.com.

 

>> Δείτε όλα τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ