Ο Μάριος Τόκας γίνεται γραμματόσημο

Δέκα χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη της Κύπρου, του Μάριου Τόκα, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία τιμούν τη μνήμη του με την έκδοση αναμνηστικού γραμματοσήμου, το οποίο τίθεται σε κυκλοφορία την ερχόμενη Παρασκευή.

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία δίδουν στην κυκλοφορία το νέο γραμματόσημο στις 27 Απριλίου 2018, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται δέκα ακριβώς χρόνια από τον θάνατό του. Σε αυτό και για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τα Κυπριακά Ταχυδρομεία θα έχουν εκτυπωμένο ραβδωτό κώδικα (QR code) που θα παραπέμπει τους χρήστες του στην επίσημη ιστοσελίδα του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη για μουσικές ακροάσεις.

Ο Δημήτρης Σιαμμάς, ανώτερος ταχυδρομικός λειτουργός στην υπηρεσία έκδοσης γραμματοσήμων και φιλοτελισμού, δήλωσε ότι την Παρασκευή, θα κυκλοφορήσουν συνολικά 110.000 γραμματόσημα. Από αυτά, τα 5.000 θα διατεθούν σε φακέλους πρώτης ημέρας κυκλοφορίας στην τιμή των €1,29 έκαστος, ενώ τα υπόλοιπα στην κανονική τιμή τους που είναι €0,64. Η εκτύπωσή τους έγινε σε φύλλα των 8 γραμματοσήμων στην Αθήνα.