4 φρεγάτες δίνει η Γαλλία στην Ελλάδα

Επιβεβαίωσε ο Φώτης Κουβέλης τα δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου σχετικά με παραχώρηση από τη Γαλλία δύο φρεγατών τύπου FREMM με χρονομίσθωση.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η συμφωνία αυτή έγινε μετά από συνομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε ότι τα δύο γαλλικά πλοία θα μπορούν να πλεύσουν στο Αιγαίο μέσα στο καλοκαίρι. Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί να μπει στην κούρσα των εξοπλισμών αλλά να ενισχύσει την αποτρεπτική της δύναμη.

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι ανησυχεί για ένα θερμό επεισόδιο όχι, όμως, από επιλογή της Τουρκίας αλλά λόγω ενός ατυχήματος που μπορεί να προκύψει λόγω της συμπεριφοράς της ενώ εκτίμησε ότι έρχεται ένα «δύσκολο δίμηνο» στα ελληνοτουρκικά, λόγω των εκλογών στην Τουρκία.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η προκήρυξη εκλογών στην Τουρκία δεν είναι μια καλή εξέλιξη για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Ανδριανούπολη.

«Δεν μπορώ να εκτιμήσω πότε θα υπάρξει απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών μας, αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι η Τουρκία δέχεται πιέσεις από πολλές πλευρές. Κρατιούνται χωρίς κατηγορητήριο, δεν είναι δυνατόν να κρατείται κάποιος χωρίς κατηγορητήριο παρατεταμένα πλησιάζει η κράτηση τους δύο μήνες» είπε.