Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα

 

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα η σύσκεψη στο «προεδρικό» της τ/κ πολιτικής ηγεσίας με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών που πραγματοποιεί επίσκεψη στα κατεχόμενα.

Δηλώσεις δεν έγιναν από κανέναν, ωστόσο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με μήνυμά του στο τουίτερ πριν λίγο έγραψε ότι προέβησαν σε εκτίμηση της παρούσας κατάστασης και «θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις μας την επόμενη περίοδο».

Η σύσκεψη του κ. Τσαβούσογλου με τους πολιτικούς αρχηγούς άρχισε στις 3 το απόγευμα. Προηγήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί και διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών.

Το πρόγραμμα του Τούρκου ΥΠΕΞ που θα αναχωρήσει αύριο από τα κατεχόμενα, δεν έχει γίνει γνωστό. Αναμένεται ωστόσο ότι θα παρακαθίσει απόψε σε δείπνο που θα παραθέσει ο «ομόλογός» του, Κουντρέτ Οζερσάι.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του «γραφείου τύπου και πληροφοριών» η επίσκεψη στα κατεχόμενα του κ. Τσαβούσογλου είναι επίσκεψη εργασίας.

Σε τουίτ του σήμερα το πρωί ο Τούρκος ΥΠΕΞ έγραψε ότι βρίσκεται στην «τδβκ», όπως ανέφερε το ψευδοκράτος, «για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα βήματα που θα γίνουν την επόμενη περίοδο στο Κυπριακό».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση σήμερα του τουρκικού ΥΠΕΞ, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα βρίσκεται στις ΗΠΑ στις 24-25 Απριλίου στη Νέα Υόρκη για την συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για την οικοδόμηση και διατήρηση της Ειρήνης στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ και αναμένεται να έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ. Αντόνιο Γκουτέρες.