Φως στο φονικό από την κατάθεση του 15χρονου γιου

 

Πατήστε εδώ και εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του ikypros για να έχετε κάθε πρωί στο email σας τις πιο σημαντικές ειδήσεις

>>Η τραγική ιστορία της οικογένειας

>>«Μίλησε» η νεκροτομή για το άτυχο ζευγάρι – Που στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας

>>Συνεχίζονται οι έρευνες για το φονικό στον Στρόβολο
>> Αυτά είναι τα θύματα της στυγερής δολοφονίας στο Στρόβολο

>>Δολοφονία: Χωρίς ίχνος παραβίασης το σπίτι του ζεύγους

>> Άγριο φονικό στον Στρόβολο, νεκρό ζεύγος Ελληνοκυπρίων

>>Σύσταση προς ΜΜΕ για κάλυψη φόνου ζεύγους

 

Φως στις συνθήκες και τα κίνητρα του στυγερού φόνου του ζεύγους Γιώργου Χατζηγεωργίου και την Νίτσας Σεργίου στον Στρόβολο αναμένεται να δώσει η σημερινή, νέα, κατάθεση του 15χρονου θετού γιου τους, του μοναδικού μάρτυρα του φονικού. Το παιδί, υποστηριζόμενο από ομάδα ειδικών θα καταθέσει σήμερα και θα κληθεί να απαντήσει σε όλα όσα απασχολούν την Αστυνομία για την πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα δολοφονία που έχει συγκλονήσει την κοινή γνώμη. Η Αστυνομία μέσα από τις λίγες πληροφορίες που αφήνει να διαρρεύσουν θεωρεί πια ότι πρόκειται καθαρά για έγκλημα μίσους και φαίνεται να έχει αποκλειστεί οριστικά το σενάριο ληστείας μετά φόνου.

Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου 60 ετών καθηγητής στο English School και η Νίτσα Σεργίου 59 ετών, εντοπίστηκαν νεκροί, μέσα σε λίμνη αίματος, στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού τους στην οδό Ζαλόγγου με μοναδικό μάρτυρα το 15χρονο αγόρι. Η νεκροτομή επί των σορών του άτυχου ζεύγους που ολοκληρώθηκε ύστερα από αρκετές ώρες, έδειξε ότι ο θάνατος τους προήλθε από αιμορραγικό σοκ και πολλαπλές θλαστικές ρίξεις οργάνων λόγω των μαχαιριών που δέχθηκαν. Ο Χατζηγεωργίου δέχθηκε γύρω στις 30 μαχαιριές που άγγιξαν την καρδιά και τους πνεύμονες, ενώ η Σεργίου δέχθηκε γύρω στις 10 μαχαιριές στο λαιμό και στη σφαγίτιδα φλέβα.

Τα σοκαριστικά ευρήματα της νεκροτομής έδειξαν ότι οι Χατζηγεωργίου και Σεργίου είχαν αιφνιδιαστεί και πιθανόν την ώρα που δέχονταν τις μαχαιριές να κοιμούνταν. Και οι δύο φέρουν μόνο από ένα αμυντικό τραύμα στο δεξί χέρι. Ο 60χρονος φέρει τα πλείστα τραύματα πισώπλατα, κάτι που δείχνει ότι βρισκόταν μπρούμυτα.

Ο 15χρονος γιος του ζεύγους κατέθεσε ήδη στην Αστυνομία ότι δύο κουκουλοφόροι δράστες τον κλείδωσαν σε ημι-υπόγειο για να μην φωνάζει, από το οποίο κατάφερε να δραπετεύσει για να μεταβεί σε γειτονικό σπίτι. Η Αστυνομία που βρίσκεται μπροστά σε έναν πολύ δύσκολο γρίφο, χωρίς εμφανές ελατήριο, προσπαθεί μέσα από την επιστημονική εξέταση της σκηνής και τις λήψεις από τις κάμερες της περιοχής να απαντήσει τα ερωτήματα που προκαλεί η συγκλονιστική την υπόθεση. Μεταξύ των ερωτημάτων είναι πως κατάφεραν να μπουν στο σπίτι οι δράστες αφού δεν έχει εντοπιστεί παραβίαση και όλες οι πόρτες και τα παράθυρα βρέθηκαν κλειδωμένα. Σήμερα, αναμένεται να γίνει αξιολόγηση όλων των στοιχείων και δεν αποκλείεται να κληθεί εκ νέου για κατάθεση ο 15χρονος, ενώ κλειδί αποτελεί το φονικό μαχαίρι που μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, δεν υπάρχει ίχνος παραβίασης από οποιαδήποτε είσοδο στην οικία, γεγονός που αντικρούεται με την κύρια μαρτυρία σύμφωνα με την οποία δύο κουκουλοφόροι εισήλθαν εντός της οικίας.

 

Τι έδειξε η νεκροτομή 

Η νεκροτομή επί των σορών του άτυχου ζεύγους ολοκληρώθηκε ύστερα από αρκετές ώρες, ξεκίνησε στις 12:30 και ολοκληρώθηκε στις 19:00.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, Ελένη Αντωνίου ο θάνατος του άτυχου ζεύγους προήλθε από αιμορραγικό σοκ, από πολλαπλές θλαστικές ρίξεις οργάνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, ο θάνατος του άντρα προήλθε από αιμορραγικό σοκ από θλαστικές τρώσεις (τρύπες) πνευμόνων και καρδίας, από μαχαίρι.

Όσον αφορά την γυναίκα, ο θάνατος της προήλθε από αιμορραγικό σοκ από θλαστική διατομή καρωτίδας και σφαγίτιδας φλέβας, από μαχαίρι.

Όπως δήλωσε η κυρία Αντωνίου η γυναίκα δέχθηκε 10 μαχαιριές ενώ ο άντρας 25-30.

 

Εγκλημα μίσους και όχι ληστεία

Μετά τον αποκλεισμό του σεναρίου ληστείας μετά φόνου η Αστυνομια εξετάζει έγκλημα μίσους και οι έρευνές της στρέφονται στο οικογενειακό περιβάλλον. Παραμένει ακόμα μυστήριο το κίνητρο των δολοφόνων ή του δολοφόνου και εξετάζονται οι ισχυρισμοί του 15χρονου ότι δύο κουκουλοφόροι εισήλθαν εντός της οικίας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κανένα παράθυρο ή πόρτα δεν βρέθηκαν παραβιασμένα.

Η αστυνομία αξιολογεί τις μαρτυρίες που έχουν ενώπιον τους με όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Το ζευγάρι περιγράφεται από τους γείτονες ως φιλήσυχο. Ο καθηγητής μαθηματικών περιγράφεται ως ένας θεοσεβούμενος άνθρωπος χαμηλών τόνων χωρίς έχθρες στο εργασιακό του περιβάλλον όπου βρισκόταν σε διαδικασία αφυπηρέτησης. Πρόσφατα είχε περάσει μια περιπέτεια με την υγεία του. Στο εργασιακό του περιβάλλον η δολοφονία έσκασε σαν βόμβα. Κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο έπεσε θύμα δολοφονίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Καθημερινής» από το εργασιακό περιβάλλον των δύο θυμάτων το τελευταίο διάστημα εντός της οικογένειας επικρατούσε ένταση. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ένα άλλο στοιχείο που διερευνά η αστυνομία έχει να κάνει με τα κληρονομικά. Υπάρχει πληροφορία ότι το δολοφονημένο ζευγάρι είχε ορίσει πρόσφατα τον 15χρονο ως γενικός τους κληρονόμο.

 

https://www.youtube.com/watch?v=7z7b78PN71M