Για επιστημονική εξέταση τεκμήρια του φονικού

 

 

Πατήστε εδώ και εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του ikypros για να έχετε κάθε πρωί στο email σας τις πιο σημαντικές ειδήσεις

 

>>Η τραγική ιστορία της οικογένειας

>>Φως στο φονικό από την κατάθεση του 15χρονου γιου – Σοκαριστικά τα ευρήματα της νεκροτομής, μαχαιρώθηκαν ενώ κοιμόντουσαν

>>Συνεχίζονται οι έρευνες για το φονικό στον Στρόβολο
>> Αυτά είναι τα θύματα της στυγερής δολοφονίας στο Στρόβολο

>>Δολοφονία: Χωρίς ίχνος παραβίασης το σπίτι του ζεύγους

>> Άγριο φονικό στον Στρόβολο, νεκρό ζεύγος Ελληνοκυπρίων

>>Σύσταση προς ΜΜΕ για κάλυψη φόνου ζεύγους

 

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τη διαλεύκανση της στυγερής δολοφονίας ζεύγους, χθες τα ξημερώματα, στον Στρόβολο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

«Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά από την πρώτη στιγμή», ανέφερε ο κ. Αγγελίδης, προσθέτοντας ότι τεκμήρια που έχουν παραληφθεί από την σκηνή έχουν παραπεμφθεί για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις, ενώ παράλληλα γίνονται εξετάσεις και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Αγγελίδης υπέδειξε πως από τΙς εξετάσεις, που έγιναν μέχρι τώρα, οι ανακριτές έχουν σχηματίσει μια πρώτη εικόνα ως προς τη διάπραξη του εγκλήματος, την οποία αξιολογούν.

Τέλος, Ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας επανέλαβε την έκκληση προς τα ΜΜΕ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όσον αφορά τη μετάδοση πληροφοριών σε σχέση με την υπόθεση, καθώς και πληροφοριών σχετικά με το οικογενειακό περιβάλλον των θυμάτων.

 

Λοϊζίδου: Θα κριθούν οι δημοσιευμένες πληροφορίες

Βασική Αρχή του Νόμου είναι να δημοσιεύονται μόνο εκείνες οι πληροφορίες που είναι ανάλογες του επιδιωκόμενου σκοπού και είναι βασική Αρχή δημοσιογραφικής δεοντολογίας να μην στοχοποιείται ένα πρόσωπο, πριν η Αστυνομία καταλήξει σε κάποιο ύποπτο και ως εκ τούτου θα κριθεί αν κάποιες από τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν και ο τρόπος που παρουσιάστηκαν, ήταν σύμφωνα με αυτές τις βασικές αρχές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ελένη Λοϊζίδου Νικολαϊδου

Σε νέα σύσταση για το διπλό φονικό στο Στρόβολο, η Επίτροπος διευκρινίζει αρχικά ότι στη χθεσινή της ανακοίνωση είχε καλέσει τα ΜΜΕ να μην δημοσιεύουν ή αναπαράγουν πληροφορίες οι οποίες δεν εξυπηρετούσαν σωστά το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
“Αντιλαμβάνομαι ότι τα μέσα ενημέρωσης ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη ή στην απαίτηση του κοινού να ενημερωθεί για αυτό το στυγερό έγκλημα ή ακόμη και στη δίψα να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί άμεσα ο ένοχος. Σκοπός της ανακοίνωσης ήταν η προστασία του παιδιού και όχι η φίμωση των μέσων ενημέρωσης”, αναφέρει η κ. Νικολαϊδου.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι κάποια ΜΜΕ συμμορφώθηκαν άμεσα, ορισμένα συμμορφώθηκαν εν μέρει και άλλα, ενώ στην αρχή έδειξαν πρόθεση να συμμορφωθούν, κατέληξαν να δημοσιεύουν ή να αναπαράγουν πληροφορίες, “οι οποίες δεν εξυπηρετούσαν σωστά το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον”.

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Αγγλική Σχολή στην οποία βασίστηκαν κάποια δημοσιεύματα, η Επίτροπος αναφέρει ότι αυτή απευθυνόταν σε μια κλειστή ομάδα παραληπτών, καθηγητών και γονέων και δεν αποσκοπούσε στην ενημέρωση του ευρύτερου κοινού.
“Κατόπιν παρέμβασής μου, η Αγγλική Σχολή απόσυρε την ανακοίνωση, όμως αυτή είχε ήδη αναρτηθεί σε κάποια μέσα”, αναφέρει.