Εντυπωσιακό κιόσκι από 1600 κομμάτια ξύλου

Πατήστε εδώ και εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του ikypros για να έχετε κάθε πρωί στο email σας τις πιο σημαντικές ειδήσεις

Το Milan Design Week έχει πυροδοτήσει κάθε σπιθαμή φαντασίας και δημιουργικότητες των αρχιτεκτόνων ανά τον κόσμο.

Πρωτότυπες εκθέσεις, ιδιαίτερες διακοσμητικές προτάσεις, νέα σχέδια και εντυπωσιακές κατασκευές γεμίζουν την έκθεση που είναι αφιερωμένη στην αρχιτεκτονική και το σχέδιο.

Ο αρχιτέκτονας Πίτερ Πιχλερ αξιοποίησε το ξύλο ως πρώτη ύλη και δημιούργησε ένα ιδιόμορφο κιόσκι στην αυλή του Statale University of Milan. Το κιόσκι συντέθηκε από 1600 ράβδους ξύλου, φτιάχνοντας μια κατασκευή που θυμίζει ξύλινη σπηλιά.

Ο αρχιτέκτονας αποφάσισε να ακολουθήσει το αναγεννησιακό στυλ της περιοχής και στη νέα κατασκευή του, αξιοποιώντας τη συμμετρία, τις αναλογίες και τη γεωμετρία σε ολόκληρο το εγχείρημα.

Τα διαφορετικά μήκη του ξύλου που χρησιμοποίησε και η εναλλακτική τοποθέτησή τους, δημιούργησαν ένα ατέλειωτο παιχνίδι ανάμεσα στο φως και τη σκιά. Τα ανοίγματα σε διάφορα σημεία της κατασκευής είναι οι είσοδοι στο κιόσκι, το οποίο προσφέρει μια μαγευτική θέα στο καταπράσινο κήπο του πανεπιστημίου.