Όχι στις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Σε καμία περίπτωση ο Δήμος δεν πρόκειται να επιτρέψει την τοποθέτηση παράνομων κεραιών ή τοποθέτησή τους αυθαίρετα σε διάφορους χώρους, διαμηνύει ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών, εκφράζοντας την προσήλωση του σε νόμιμες διαδικασίες.

Σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών, αναφέρει πως “το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται εργολαβικά, από κάποιες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, να επιρρίπτουν ευθύνες στο Δήμο για την αδυναμία τους να καλύψουν με σήμα επαρκώς, περιοχές μας”.

Με αφορμή αυτό, ο Δήμος σημειώνει πως δεν φέρει καμία ευθύνη και δεν έχει καμία σχέση με τα θέματα επαρκούς λήψεως σήματος κινητής τηλεφωνίας, υποδεικνύοντας ότι η εξασφάλιση νόμιμης άδειας τοποθέτησης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, αλλά και ο εντοπισμός κατάλληλων χώρων τοποθέτησης τους, είναι αποκλειστική ευθύνη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

“Από το Δήμο έχουν δοθεί άδειες οικοδομής για αρκετές κεραίες κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα Νομοθεσία”, συνεχίζει η ανακοίνωση και υπογραμμίζει ότι, “σε καμία περίπτωση ο Δήμος δεν πρόκειται να επιτρέψει την τοποθέτηση παράνομων κεραιών ή τοποθέτησή τους αυθαίρετα σε διάφορους χώρους”.

Τέλος ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών τονίζει πως τάσσεται ανεπιφύλακτα υπέρ των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών, παράλληλα όμως, ” πρέπει να τηρούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες, εγκατάστασης και λειτουργίας τους”.