Μποσντάγ: Δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

Δεν τίθεται θέμα ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με του οκτώ  Τούρκους στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ελλάδα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μεκίρ Μποσντάγ, λέγοντας πως πρόκειται για δυο διαφορετικά θέματα.

Μιλώντας από την επαρχία Γιοζγκάρντ, ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι «η Τουρκία είναι ένα ανεξάρτητο κράτος, η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Η δίκη των Ελλήνων στρατιωτών συνεχίζεται στο πλαίσιο των κανόνων του δικαίου».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Ελλήνων είπε ότι «‘πετώντας κουβέντες εχθρικές στην Ελλάδα για την Τουρκία, προσπαθούν να πάρουν πριμ».

Ο Μπεκιρ Μποζντάγ είπε ότι «η Τουρκία ούτε στην ξηρά, ούτε στη θάλασσα δεν εποφθαλμιά τα εδάφη κανενός. Αλλά ούτε επιτρέπει και σε κανέναν να εποφθαλμιά τον εναέριο χώρο μας, τη θάλασσά μας και την ξηρά μας. Αυτό το έχουμε αποδείξει στη διάρκεια της ιστορίας. Στην Ελλάδα βρίσκονται κάποιοι πραξικοπηματίες. Διέφυγαν εκεί. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Τσίπρας σε προσωπικές συζητήσεις είπε ‘θα τους επιστρέψουμε’. Αλλά τώρα δεν το κάνουν, λέγοντας ότι ‘εμείς έχουμε δικαιοσύνη’. Αν είχαμε κι εμείς στα χέρια μας Έλληνες πραξικοπηματίες και δεν τους δίναμε, στις ελληνικές αρχές και στον ελληνικό λαό θα τους άρεσε; Αυτή που καταπατάει το δίκαιο ουσιαστικά είναι η Ελλάδα».