Γίναμε όλοι φωτορεπόρτερ!

Του Άρη Νότη*

Γίναμε όλοι φωτορεπόρτερ. Τώρα πλέον σε όλες μας τις εκδηλώσεις έχουμε αναλάβει το ρόλο του φωτορεπόρτερ.

Σε οποιαδήποτε κίνησή μας έχουμε γίνει τοπικοί ανταποκριτές. Σημεία των καιρών; Προφανώς. Για παράδειγμα χθες στον Επιτάφιο.

Ενώ άλλες φορές ο χρόνος της λειτουργίας αναλωνόταν στην συμμετοχή στο θείο δράμα ή στην απλή σιγή και σιωπή, τώρα ο περισσότερος χρόνος αναλωνόταν στην ενασχόληση με το κινητό στη λήψη φωτογραφιών και στην επικοινωνία με άλλους ανθρώπους.

Σημεία των καιρών; Iσως. Προφανώς δεν το λες και πρόοδο αυτό. Ίσως κάτι άλλο είναι. Όποιος έχει πολύ πιπέρι βάζει και στα λάχανα, λέει η λαϊκή σοφία. Η πολλή τεχνολογία μας πήρε το μυαλό. Και χρειάζεται να επιστρέψουμε πίσω στα βασικά (back to basics που έλεγαν και οι νέοι ημών πρόγονοι).

Και τα βασικά είναι η επικοινωνία δίχως απόσπαση, το φιλί, το φλερτ, η αγκαλία, το σεξ, και όλες οι ανεμπόδιστες ενέργειες στις οποίες δεν χρειάζεται να συμμετέχουν άλλοι.

Δεν χρειάζεται; Βεβαίως και δεν χρειάζεται. Ας αφήσουμε την επικοινωνία με το άτομο ή τα άτομα στην κοντινή γεωγραφική μας θέση, ας αφήσουμε λίγο κάτι για μας. Δεν είναι απαραίτητο να τα κοινοποιούμε όλα.

Καλή Ανάσταση!

* Ο Άρης Νότης είναι δημοσιογράφος και εκδότης του ηλεκτρονικού περιοδικού “Προσωπική Ευεξία“, που βγαίνει εδώ και 8 χρόνια στην Κύπρο, είναι σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης, κλινικός υπνοθεραπευτής, νευρογλωσσικός προγραμματιστής, απόφοιτος Μεθόδου Σίλβα και κάτοχος του ιστολογίου prosopikievexia.blogspot.com.cy.

 

* Στο Πολιτικό Καφενείο μπορείτε να γράψετε επώνυμα ή ανώνυμα χωρίς λιβέλλους. Στείλτε τα σχόλια ή τις εισηγήσεις σας στο polkafeneio@gmail.com. 

 

>> Δείτε όλα τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ