Προσοχή! Αποσύρεται αλυσοπρίονο

 

Πατήστε εδώ και εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του ikypros για να έχετε κάθε πρωί στο email σας τις πιο σημαντικές ειδήσεις

To Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ενημέρωσης (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει κυκλοφορήσει στην αγορά της Ένωσης βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο, βελγικής προέλευσης, εμπορικής επωνυμίας Makita, ονομασίας Power Chain saw, με τύπο/αριθμό μοντέλου ΕΑ7900Π50Ε και άγνωστο γραμμικό κωδικό παρτίδας, το οποίο εντοπίστηκε στην Ολλανδία, και δεν ικανοποιεί την ισχύουσα νομοθεσία που καθορίζει τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας και υγείας των μηχανημάτων.

Το προϊόν ενέχει κίνδυνο τραυματισμού καθότι το αυτόματο φρένο της αλυσίδας δεν ενεργοποιείται άμεσα. Ο προμηθευτής έχει εθελούσια αποσύρει το προϊόν από την αγορά. Περισσότερες πληροφορίες για το πιο πάνω προϊόν είναι καταχωρημένες με κωδικό A12/0412/18 (12η εβδομάδα) στην ιστοσελίδα του RAPEX:

http://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety/safety_products/rapex/alerts/

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει το προϊόν στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22405604 ή 22405663.