Εκδικάζεται 3ο αίτημα για έκδοση 8 αξιωματικών

Εκδικάζεται σήμερα, στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, το τρίτο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των οκτώ αξιωματικών που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, την επόμενη μέρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Η Άγκυρα κατηγορεί τους οκτώ στρατιωτικούς για ενεργό συμμετοχή στο πραξικόπημα και ζητά την έκδοσή τους, αίτημα το οποίο έχουν απορρίψει ήδη οι ελληνικές δικαστικές Αρχές.

Σημειώνεται ότι τα ποινικά τμήματα του Αρείου Πάγου έχουν αποφανθεί κατά της έκδοσης των οκτώ καθώς δεν έκριναν την ουσία των κατηγοριών που τους αποδίδονται από την Άγκυρα, επικαλούμενα τις συνθήκες δικαιωμάτων του ανθρώπου, οι οποίος παραβιάζονται από την Τουρκία.

Οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς εκκρεμούν οι αιτήσεις ασύλου που έχουν υποβάλει.

Σημειώνεται ότι χθες, τουρκικά Μέσα μετέδιδαν βίντεο στο οποίο εμφανίζονται ορισμένοι εκ των οκτώ σε στρατιωτική βάση το βράδυ του πραξικοπήματος.

Στα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας διακρίνονται πολλοί στρατιωτικοί, κάποιοι εκ των οποίων ένοπλοι, να εισέρχονται στο κτίριο και να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν σκαλιά. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ανάμεσα σε αυτούς που κρατούν όπλα, είναι και τρεις από τους 8 που διέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, λίγες ώρες αργότερα.