Όταν ο Κόσμος μας έγινε Χριστιανικός

 

Με προσκεκλημένο ομιλητή τον Philipp Pilhofer, μεταδιδακτορικό ερευνητή στο Humboldt-Universität zu Berlin, το πρόγραμμα “Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό” του Ανοικτoύ Πανεπιστημίου Κύπρου, συνεχίζει τη σειρά διαλέξεων με τίτλο «Όταν ο Κόσμος μας έγινε Χριστιανικός – Σειρά Διαλέξεων για την Ύστερη Αρχαιότητα».

Στην τρίτη διάλεξη της σειράς με θέμα «Οι χριστιανοί μάρτυρες της περιοχής του Καλυκάδνου ποταμού (Ισαυρία) στην Ύστερη Αρχαιότητα», ο ομιλητής θα αναφερθεί στη λατρεία των χριστιανών μαρτύρων στην περιοχή της αρχαίας Ισαυρίας στη Μικρά Ασία (τη σημερινή νότια Τουρκία), για την οποία διαθέτουμε τις περισσότερες πληροφορίες για τη λατρεία χριστιανών μαρτύρων από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Μικράς Ασίας αλλά και της Μεσογείου γενικότερα. Παράλληλα, θα εξετάσει τον ρόλο των λατρειών αυτών στον εκχριστιανισμό της περιοχής και στη συγκρότηση τοπικών θρησκευτικών ταυτοτήτων.

Η διαλεξη θα δοθεί την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 στις 7 μ.μ. – 8:30 μ.μ., στο Πολυδυναμο Κεντρο Δημου Λευκωσιας (1016 Λευκωσία)


Τη σειρά διαλέξεων συνδιοργανώνει η Βυζαντινολογική Εταιρεία Κύπρου και υποστηρίζει το Σωματείο Φοιτητών & Αποφοίτων του προγράμματος “Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό”.

>>Κάντε κλικ εδώ για να δείτε περισσότερα για τη διάλεξη και το πλήρες πρόγραμμα της σειράς

>>Οι διαλέξεις μεταδίδονται και διαδικτυακά μέσω του συνδέσμου:
https://eu1.bbcollab.com/site/external/jwsdetect/meeting.jnlp?sid=2015063&username&password=M.B071DAAB704CC6EFA6BE8DA353D5F0

Είσοδος Ελεύθερη