Σας αγαπάμε! Σας χρειαζόμαστε! Κάντε τη Γυναίκα πράξη!

Του Νίκου Αντωνιάδη* – Νέα Υόρκη

Ευχές! Ωραία!

Λουλούδια! Όμορφα!

Φιλιά! Γλυκύτατο!

Ηλεκτρονικές Κάρτες! Απεριόριστες!

Όλα αυτά, κι άλλα τόσα είναι πανέμορφα και άκρως συγκινητικά. Είναι, γιατί φωτογραφίζουν την μάνα που πόνεσε, πονά και πάντα θα πονά για το σπλάχνο της. Γιατί φωτογραφίζουν την ομορφιά της συντροφικότητας, έτσι όπως την σχεδίασε ο ίδιος ο Θεός. Γιατί προσδίδουν αντοχή στον καθένα μας, μέσα από τον πιότερα ανθεκτικό γυναικείο οργανισμό.

Ευχές από άντρες, ευχές από γυναίκες, ευχές από παιδιά, ευχές από κάθε ξεχωριστό άτομο με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις και χαρακτηριστικά του. Χαρακτηριστικά που έχουν όλα ένα κοινό παρονομαστή: το δικαίωμα στην ισότητα!

Φέτος δεν θέλω να δώσω λουλούδια. Θέλω να κάνω μια πρόταση που να επιφέρει την ισότητα στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, ή έστω μια σοβαρή αναλογία με την παρουσία γυναικών.

Φέτος, δεν θέλω να στείλω ευχές. Θέλω να κάνω μια άλλη πρόταση που να συμπεριλαμβάνει ένα σημαντικό ποσοστό εκπροσώπησης των γυναικών στις ανώτατες βαθμίδες των κρατικών και ημικρατικών οργανισμών.

Φέτος, δεν θέλω να γράψω στο facebook ή στο twitter για την μάνα μου, την αδελφή μου, τη σύζυγο μου, την ξαδέλφη μου, την φίλη μου. Θέλω να τους δώσω μια πρόταση που θα εξασφαλίζει το αύριο τους, να μην πεινάσουν, να μην ζητιανέψουν, να μην νιώσουν τη διάκριση.

Μα πάνω από όλα, θέλω να ευχηθώ όπως καμιά γυναίκα να δει τα παιδιά της άνεργα αλλά να τα δει να γίνονται χρήσιμα άτομα στην κοινωνία. Γι’ αυτό και Θέλω να κάνω μια πρόταση να έρθουν όλα τα ξενιτεμένα παιδιά μας πίσω, στην αγκαλιά της μάνας τους, της οικογένειας τους, των φίλων τους. Μια πρόταση που να «φέρνει» κεφάλαια, ειδικά για νέες θέσεις εργασίας. Μια πρόταση που να δίνει στη μάνα τον «αέρα» να μην χάσει το σπίτι της επειδή κάποιοι «τα έφαγαν και τα τρώνε μαζί»!

Και επειδή ως άντρας έχω λιγότερα ανθεκτικό οργανισμό για να αντέξω να κάνω αρκετές προτάσεις…:

Φέρτε γυναίκες να μας κάνουν προτάσεις!

Σας αγαπάμε! Σας χρειαζόμαστε!