Τα παιδιά τρέχουν δωρεάν στο ‘Δρόμο Νεολαίας’, του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού – ΓΣΟ

Συνολικά 1400 παιδιά αναμένεται πως θα λάβουν μέρος στο “Δρόμο Νεολαίας ” που από πέρσι φέρει την ονομασία του φιλανθρωπικού ιδρύματος Andrey and Julia Dashin`s Foundation”, το οποίο ανέλαβε και φέτος να καλύψει το κόστος συμμετοχής όλων των παιδιών που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Ο φετινός “Δρόμος Νεολαίας” τελεί υπό την αιγίδα της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρης Αναστασιάδη, η οποία παρευρέθηκε το μεσημέρι σε διάσκεψη Τύπου, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.

Όπως είπε σε χαιρετισμό της, με χαρά αποδέχθηκε να θέσει υπό την αιγίδα της το “Andrey and Julia Dashin`s Δρόμο Νεολαίας”, “αναγνωρίζοντας αφενός τη σημασία της συμμετοχής των νέων μας στο αθλητικό γίγνεσθαι και την προώθηση σε αυτούς των αξίων του αθλητισμού και, αφετέρου, της μεγάλης προσφοράς προς τον τόπο και την κοινωνία μας, του Andrey και της Julia Dashin, ενός ζεύγους φίλων της Κύπρο, με ιδιαίτερη φιλανθρωπική και κοινωνική δράση”.

Είπε ακόμη πως, κατά την περσινή διοργάνωση, ο “Δρόμος Νεολαίας” συγκέντρωσε το ενδιαφέρον χιλίων περίπου παιδιών, που έζησαν την εμπειρία της συμμετοχής σε δρόμους, όπως τη ζουν μεγαλύτεροι αθλητές και εξέφρασε τη βεβαιότητα της για τη φετινή επιτυχία του.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ευχαρίστησε το ίδρυμα για τη συνεχή στήριξη του και σημείωσε πως χωρίς αυτήν, δεν θα μπορούσαν οι νέοι μας να ζήσουν την εμπειρία του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού – ΓΣΟ.

“Με τρεις διαδρομές που θα απευθύνονται σε νέους και νέες από 6 μέχρι 16 ετών, έμπρακτα προωθούμε, στη νέα γενιά, αξίες όπως το ευ αγωνίζεσθε και η ευγενής άμυλα”, είπε ο κ.Νικολαϊδης, ευχαριστώντας παράλληλα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τη σύζυγο του ΠτΔ, που αποδέχτηκε να θέσει υπό την αιγίδα της το “Δρόμο Νεολαίας”.

Εξάλλου, η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Κάλλη Χατζηιωσήφ, ανέφερε πως το Υπουργείο, ως αρωγός στην προσπάθεια των διοργανωτών, δηλώνει και η υλοποιεί τη διαχρονική του υποστήριξη προς τη διοργάνωση.

Κάλεσε δε εκπαιδευτικούς και μαθητές / μαθήτριες όλων των βαθμίδων, όπως επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους ώστε να βιώσουν την αξία του αθλητισμού και της φυσικής δραστηριότητας “ως το μοναδικό και σταθερότερο σωσίβιο μιας πολύπλευρης παιδείας που στηρίζεται στην ατομική υπέρβαση”.

Ευχαριστώντας τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας που αποδέχθηκε να θέσει υπό την αιγίδα της το “Δρόμο Νεολαίας”, η Julia Dashin, ανέφερε πως η ίδια και ο σύζυγος της νιώθουν ευτυχισμένοι που μπορούν να στηρίζουν και να ενθαρρύνουν τη νέα γενιά να λαμβάνει μέρος σε ένα αθλητικό γεγονός που προάγει την υγεία και τη συμμετοχή.

Για μια ακόμη χρονιά, συνέχισε, παραμένουμε σταθεροί στο στόχο μας ώστε όλα τα παιδιά να μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν, εξαλείφοντας το βάρος από γονείς που δεν μπορούν να καλύψουν οικονομικά το κόστος συμμετοχής.

Ανακοίνωσε επίσης πως, για πρώτη φορά , θα δοθούν 18 βραβεία μαζί με τα τρόπαια, στα κορίτσια και αγόρια που θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις των τριών ηλικιακά κατηγοριών.