Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει ο χώρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου όπου έγινε η έκρηξη

 

>>Δεν βρέθηκαν ίχνη κακόβουλης ενέργειας – συνεχίζονται οι έρευνες

>>Αναβολή όλων των υποθέσεων λόγω της έκρηξης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας – Σε ποιες ημερομηνίες μεταφέρονται

>>Προς ανέγερση νέου Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας – Ενημέρωση για τα αίτια της πυρκαγιάς ζήτησε το Ανώτατο

 

Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει το σημείο όπου σημειώθηκε τα ξημερώματα η έκρηξη στον πρώτο όροφο του κτηρίου 4 του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Στο συγκεκριμένο κτήριο συνεδριάζει το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, που εξετάζει σοβαρές ποινικές υποθέσεις, με αποτέλεσμα από την έκρηξη κα την πυρκαγιά που ξέσπασε, να εκφράζονται φόβοι ότι έχουν καταστραφεί τεκμήρια υποθέσεων.

Η σκηνή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία, μέλη της οποίας βρίσκονται από το πρωί επί τόπου διεξάγοντας έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια της έκρηξης.

Στον χώρο των δικαστηρίων επικρατεί από το πρωί αναστάτωση, ενώ δίκες αναβάλλονται. Μεταξύ των υποθέσεων που ήταν προγραμματισμένες  σήμερα στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ήταν και η υπόθεση της Focus, που αναβλήθηκε για τις 7 Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο προτού εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της έκρηξης. Ο κ. Νικολάτος δήλωσε επίσης ότι στις 12 το μεσημέρι θα συνέλθει η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου για εξέταση της κατάστασης.

Το χώρο των Δικαστηρίων επισκέφθηκαν σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης και ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων της Αστυνομίας Χριστάκης Μαυρή.

Όπως δήλωσε το πρωί στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής, η Υπηρεσία δέχθηκε στις 02:50 κλήση για πυρκαγιά σε αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.  Όπως είπε, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε με 2 οχήματα από την Πύλη Πάφου και ένα από τον Σταθμό της Ακρόπολης και κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά η ώρα 4:40.