Ελλάδα: Αυξήσεις-φωτιά στην κινητή τηλεφωνία

Σε αυξήσεις τιμολογίων προχωράνε από τον επόμενο μήνα οι δύο από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Πιο συγκεκριμένα η Cosmote θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των τιμολογίων της την 1η Απριλίου ενώ η Vodafone θα το έχει κάνει λίγο νωρίτερα, στις 27 Μαρτίου. Η Wind έχει ήδη προχωρήσει στις αναθεωρήσεις από τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι αυξήσεις στα τιμολόγια των κινητών σε ορισμένες περιπτώσεις θα κάνουν τη χρήση ορισμένων υπηρεσιών έως και 47% πιο ακριβή.

Οι επερχόμενες αυξήσεις δεν έχουν αναδρομικό χαρακτήρα και θα επηρεάσουν μόνο τα νέα συμβόλαια, καθώς στα υπάρχοντα συμβόλαια δεν θα υπάρχουν καθόλου επιβαρύνσεις. Δηλαδή οι συνδρομητές που έχουν ήδη συμβόλαιο σε ισχύ, δεν θα δουν καμία αύξηση στα τιμολόγια μέχρι το τέλος των συμβολαίων τους.

Ποιες είναι οι νέες χρεώσεις

Με τα νέα τιμολόγια αυξάνεται η χρέωση του SMS κατά περίπου 47%, τόσο για την Vodafone όσο και την Cosmote, με το κόστος του SMS να φτάνει το 0,25 ευρώ. Αντίστοιχα και στις δύο εταιρείες θα αυξηθεί και το κόστος κλήσης στον τηλεφωνητή από 0,40 ευρώ σε 0,50 ευρώ.

Η Cosmote θα αυξήσει και τη χρέωση ομιλίας ανά μονάδα χρόνου κατά 10%, ενώ 28% θα αυξηθεί η χρέωση για τα δεδομένα ανά ΜΒ για τις υπηρεσίες εκτός τιμολογίου. Η χρέωση του μηνιαίου πακέτου Mobile Basic θα πάει από τα 2,8 στα 4,9 ευρώ το μήνα.

Αντίστοιχα η Vodafone αυξάνει τις χρεώσεις για το δίκτυο εκτός Ε.Ε. Και κατά 1 ως 2 ευρώ ονομαστικές τιμές για τα πακέτα ιδιωτών, ενώ πιο μεγάλες θα είναι οι χρεώσεις για τα πακέτα προς επιχειρήσεις (από 1,79 ως 6,30 ευρώ το μήνα). Η εταιρεία αυξάνει παράλληλα κατά 1,5 ευρώ το μήνα κάθε πακέτο ευρυζωνικής σύνδεσης μέσω κινητού.

Σύμφωνα με τις εταιρείες, οι αλλαγές στα τιμολόγια δεν σημαίνουν υποχρεωτικά και αντίστοιχες αυξήσεις στην τσέπη των καταναλωτών, αφού οι εταιρείες θα προχωρήσουν σε αντίστοιχες προσφορές.

ΠΗΓΗ: Emea.gr