Λευκωσία: Γιατρός ειρωνεύτηκε ασθενή με συμπτώματα εγκεφαλικού (video)

 

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με γιατρό να ειρωνεύεται ηλικιωμένο ασθενή με συμπτώματα εγκεφαλικού, αλλά και τους οικείους του. Η συμπεριφορά του γιατρού καταγράφηκε και σε βίντεο το οποίο έχει ήδη γίνει viral. Ο υπουργός υγείας Γιώργος Παμπορίδης διέταξε έρευνα για το περιστατικό ενώ ο γιατρός φέρεται να έχει απολογηθεί για το λάθος του.  

Το περιστατικό σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη γύρω στις 10 το βράδυ στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, το οποίο επισκέφθηκε ηλικιωμένος άνδρας συνοδευόμενος από τους οικείους του με συμπτώματα εγκεφαλικού.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως ο μεσήλικας άνδρας ενώ σφαδάζει από τους πόνους έχει να αντιμετωπίσει και την απαράδεκτη συμπεριφορά του επί καθήκοντι ιατρού, ο οποίος τον ειρωνεύεται και τον χλευάζει.

Ο επί καθήκοντι ιατρός, όπως φαίνεται στο βίντεο, ειρωνεύτηκε κι αυτόν και τους οικείους του. Στο βίντεο ακούγεται ξεκάθαρα ο γιατρός να ρωτά τους οικείους του αν έχει ψυχολογικά ή ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ σε υπόδειξη της συζύγου του ασθενή ότι ο άντρας της πάσχει από κόλπο, ο γιατρός απάντησε «κόλπο έχουν μόνο οι γυναίκες».

Σε άλλο σημείο του βίντεο ο γιατρός ακούγεται να φωνάζει σε άλλο ασθενή και να του λέει «Να με καταγγείλεις όπου θέλεις κι αν θέλεις να σου δώσω εγώ το τηλέφωνο του Υπουργού».

Σε τηλεφωνική παρέμβαση του στην εκπομπή του TVONE, «Έχεις Μέσον», ο Διευθυντής του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, Δρ. Ανδρέας Ηλιάδης, ανέφερε, ότι είναι απαράδεκτα και κατακριτέα η συμπεριφορά και η έκφραση που χρησιμοποίησε ο συγκεκριμένος γιατρός.

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιάδη, ο γιατρός που μίλησε άσχημα στον ασθενή αντιλήφθηκε το λάθος του, δήλωσε μετανιωμένος και ήδη έχει απολογηθεί στους οικείους του.

 

 

Πειθαρχική έρευνα διέταξε ο Παμπορίδης

Πειθαρχική έρευνα διέταξε ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης για το περιστατικό στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σε γραπτή δήλωση ο Υπουργός αναφέρει ότι διέταξε την διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας “εναντίον συγκεκριμένου ιατρικού λειτουργού που φέρεται να εμπλέκεται σε περιστατικό με απρεπή και/ή ανάρμοστη συμπεριφορά προς ασθενή και/ή οικείους του“.

“Σεβόμενος το τεκμήριο της αθωότητας, αναμένοντας την έκβαση της πειθαρχικής έρευνας, δεν επιθυμώ να προβώ σε οποιαδήποτε περαιτέρω δήλωση σχετικά με το περιστατικό” , αναφέρει ο κ. Παμπορίδης.

Ο Υπουργός , εξ` αφορμής της δημοσιότητας που έλαβε η συγκεκριμένη καταγγελία, καλεί τους προσερχόμενους στα δημόσια νοσηλευτήρια “να προβαίνουν σε καταγγελία κάθε περιστατικού που αισθάνονται ότι θίγει την αξιοπρέπειά τους“.

“Ανάρμοστες και/ή απαξιωτικές συμπεριφορές από οποιονδήποτε εργαζόμενο του Υπουργείου Υγείας όσο υψηλόβαθμοι κι εάν είναι προς οποιοδήποτε πολίτη, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές, γιατί πριν από οποιονδήποτε άλλο προσβάλλουν τις εκατοντάδες επαγγελματίες υγείας που με αυταπάρνηση υπηρετούν τον πάσχοντα πολίτη καθημερινά στα δημόσια νοσηλευτήρια και αμαυρώνουν την εικόνα της συλλογικής προσπάθειας για εξυπηρέτηση του Κύπριου ασθενή από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια“, καταλήγει ο Υπουργός.

Πηγή: ikypros/philenews.com/tvonenews.com