Μεγάλη συναυλία για πρώτη φορά για τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ

Κατά καιρούς οι φήμες ότι η βασίλισσα Ελισάβετ θα παραδώσει τον θρόνο στον διάδοχο, πρίγκιπα Κάρολο ή ακόμα και στον εγγονό της, πρίγκιπα Ουίλιαμ, έχουν δει το φως της δημοσιότητας αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Όμως, καθώς στις 21 Απριλίου η μακροβιότερη μονάρχης στον κόσμο αναμένεται να γιορτάσει τα 92α γενέθλιά της, η ασυνήθιστη απόφαση για την διοργάνωση μεγάλης συναυλίας από την Royal Commonwealth Society και με την παρουσία των 52 ηγετών των χωρών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας έγινε η αφορμή δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου να κάνουν λόγο για παραίτηση της βασίλισσας από τον θρόνο.

Μέχρι σήμερα η αειθαλής μονάρχης, που έχει γεννηθεί στις 21 Απριλίου του 1926 και κατά παράδοση γιορτάζει τα γενέθλιά της δύο φορές τον χρόνο, τον Απρίλιο τα περνούσε ήσυχα σε στενό οικογενειακό κύκλο και τον Ιούνιο τα γιόρταζε με στρατιωτική παρέλαση, που έχει γίνει γνωστή ως Trooping the Color. Για πρώτη φορά τον προσεχή Απρίλιο, σύμφωνα με την εφημερίδα Express, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία σε χώρο στο Λονδίνο και θα μεταδοθεί από το BBC.

Τα γενέθλια της βασίλισσας συμπίπτουν με το συνέδριο των ηγετών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τις 16 μέχρι τις 20 Απριλίου και πιστεύεται πως είναι το τελευταίο στο οποίο θα παρίσταται η γηραιά μονάρχης. Στις 19 Απριλίου η βασίλισσα θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου και θα ακολουθήσει δείπνο στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Στο συνέδριο αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα του ποιος θα τεθεί επικεφαλής της Βρετανικής Κοινοπολιτείας με τον πρίγκιπα Κάρολο να θεωρείται ο επικρατέστερος για να αντικαταστήσει την βασίλισσα ενώ αναμένεται να δοθεί ένας ρόλος για πρώτη φορά και στον πρίγκιπα Χάρι.

Πηγή: protothema.gr