Τρίτη σύλληψη για τα επεισόδια στην Κοφίνου

Τρίτος αλλοδαπός συνελήφθη το πρωί αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χαράλαμπος Ζαχαρίου ανέφερε ότι «γύρω στις έντεκα το πρωί συνελήφθη ακόμα ένα άτομο που καταζητείτο για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες βράδυ στο Κέντρο. Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, αφού οι εξετάσεις βρίσκονται στα αρχικά στάδια, ενώ καταζητείται ακόμα ένα άτομο».

Δεν αποκλείεται, συνέχισε, σε περίπτωση που εξασφαλιστεί μαρτυρία να γίνουν αργότερα σήμερα και άλλες συλλήψεις αλλοδαπών που φαίνεται να σχετίζονται με τα επεισόδια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Ζαχαρίου είπε πως «αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υποδοχής Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου διαμένουν περίπου 300 άτομα,εκ των οποίων τα 40 προέρχονται από την Ερυθραία που στάλθηκαν στην Κύπρο από την Ιταλία, βάσει του προγράμματος «Relocation (Μετεγκατάσταση)» της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Φαίνεται ότι τα άτομα που ενέχονται στα χθεσινοβραδινά επεισόδια είναι άτομα που στάλθηκαν στο νησί από την Ιταλία και προέρχονται από την Ερυθραία».