Καβγάς Ζάρογλου – Ντεριά με αφορμή δηλώσεις του Οζγιγίτ για τον «στρατό των ιμάμηδων»

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του «βουλευτή» του κόμματος Αναγέννησης (των εποίκων), Μπερτάν Ζάρογλου με την «βουλευτή» του ΡΤΚ, Ντογούς Ντεριά, αυτή τη φορά με αφορμή την συζήτηση χθες βράδυ στη «βουλή» και την αναφορά του «υπουργού παιδείας», Τζεμάλ Οζγιγίτ σε «στρατό των ιμάμηδων».

Σε γραπτή του δήλωση ο «βουλευτής» του ΚΑ κατηγόρησε την Ντογούς Ντεριά ότι ήταν μεθυσμένη χθες στη «βουλή» και γι’ αυτό επιτέθηκε φραστικά εναντίον του «βουλευτή» του ΚΕΕ και «αναπληρωτή προέδρου» της «βουλής», Ζορλού Τορέ όταν αυτός από το βήμα της ολομέλειας ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Οζγιγίτ για την δήλωσή του προηγουμένως ότι ο τ/κ «λαός» διαφύλαξε κατά την αποικιοκρατία τις αρχές του Ατατούρκ και την κουλτούρα του, αυτό έκανε και εναντίον του στρατού του Μακαρίου (σς: εννοεί την Εθνική Φρουρά κατά την περίοδο 1963-1974) «και μην ανησυχείτε, θα τις διαφυλάξει και εναντίον του στρατού των ιμάμηδων».

Σύμφωνα με την δήλωση Ζάρογλου, ενώ στο βήμα ήταν ο Ζορλού Τορέ για να δώσει απαντήσεις στον «υπουργό παιδείας», η Ντεριά χρησιμοποίησε μειωτικές και άσχημες εκφράσεις εναντίον του που σόκαραν όσους ήταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα, μειώνοντας το επίπεδο του «βουλευτή». «Ήταν ολοφάνερο ότι ήταν μεθυσμένη και επιπλέον βρίσκονταν σε κρίση ώστε κανείς, ούτε οι συνάδελφοί της ούτε ο πρόεδρός της μπόρεσαν να την κάνουν να σιωπήσει».

Ο «βουλευτής» του κόμματος Αναγέννησης ζήτησε και από τον Τζεμάλ Οζγιγίτ να ξεκαθαρίσει ποιους εννοεί «στρατό των ιμάμηδων» λέγοντας ότι εάν εννοεί τον Τούρκο Πρόεδρο ή τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αυτό είναι πολύ άσχημο και ανάρμοστο. Δείχνει το αληθινό πρόσωπο αυτής της «κυβέρνησης» και «αναζωπυρώνει τη φωτιά στην κοινωνία που προσπαθούμε να σβήσουμε».

Με ανοικτή δήλωση απάντησε στον Ζάρογλου η Ντογούς Ντεριά αναφερόμενη στο χαμηλότερο σημείο της ανθρωπότητας που είναι ο φασισμός και για εκείνους που μιλούν με φασίστες οι οποίοι ταπεινώνουν άτομα και την κοινωνία.

Αυτό που έχει ανάγκη η «βουλή», οι «βουλευτές», τα ΜΜΕ, η δικαιοσύνη, η κοινωνία των πολιτών και ολόκληρη η κοινωνία είναι να αφήσουν τις λασπολογίες να περάσουν και να στηρίξουν την δημοκρατική κουλτούρα της «χώρας», πρόσθεσε.

Μίλησε για ενορχηστρωμένο λούμπεν λαϊκισμό και πολιτική γλώσσα που επιδιώκει την πόλωση της κοινωνίας προσθέτοντας ότι οι φασίστες εκμεταλλεύονται τις συνθήκες στην περιοχή και την συγκυρία. «Όπως και στο κόσμο έτσι και εδώ οι φασίστες πολιτικοί προσπαθούν να φαίνονται χρησιμοποιώντας λαϊκίστικες εκφράσεις».

Περιγράφει 10 σημεία που θεωρεί χαρακτηριστικά αυτών των ατόμων, όπως ο διαχωρισμός σε «εμείς» και «εκείνοι», η άποψη ότι είναι υπεράνω της δικαιοσύνης, διαδίδοντας ψέματα και δημιουργώντας τελικά μια κουλτούρα λινσταρίσματος να διαβρώσουν την κοινωνική ειρήνη, τον έλεγχο και την ισορροπία ενδυναμώνοντας τη δική τους αντιδημοκρατική δομή.

Η Ντογούς Ντεριά αναφέρεται σε φασιστικό λαϊκισμό στην Κύπρο τον οποίο προσπαθούν να θέσουν σε ισχύ στον «νότο» το ΕΛΑΜ και στο «βορρά» το κόμμα Αναγέννησης.

Η ίδια, δηλώνει, δεν δέχεται επιθέσεις και συκοφαντίες για το ποια είναι αλλά για τις αξίες και τις ιδέες που εκπροσωπεί.