Εισαγγελέας: Δεν συντρέχει λόγος κράτησης των “8”

Μετά το νέο, τρίτο, αίτημα των τουρκικών δικαστικών Αρχών για έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος κράτησής τους ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Οι οκτώ αξιωματικοί είναι εκζητούμενοι από την Τουρκία, όπου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψής τους για τα εξής αδικήματα: Απόπειρα κατάργησης της Κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας ή εμπόδισή της να εκτελέσει την αποστολή της, απόπειρα κατάργησης της συνταγματικής τάξης, απόπειρα κατάργησης της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισής της να εκτελέσει την αποστολή της, συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα δολοφονίας εκ προθέσεως, λιποταξία σε ξένη χώρα, κλοπή στρατιωτικού υλικού και πρόκληση φθοράς σε στρατιωτικό υλικό.

Μετά το τρίτο αίτημα των τουρκικών δικαστικών Αρχών, στις 8 Φεβρουαρίου 2018, η Αντιεισαγγελέας Εφετών παρήγγειλε την εκ νέου κράτηση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών. Οι Τούρκοι αξιωματικοί προσήχθησαν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος απεφάνθη ότι δεν συντρέχει λόγος κράτησής τους.

Οι εκζητούμενοι παραμένουν στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού Αθηνών, καθώς εκκρεμεί το αίτημά τους για χορήγηση ασύλου.