Τουρκία: Νέα αντιπαράθεση για τα νησιά του Αιγαίου


Την τουρκική κυβέρνηση κατηγόρησε και πάλι ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Γιλμάζ Οζτούρκ ότι δείχνει αδιαφορία για τα υπό κατοχή νησιά του Αιγαίου από την Ελλάδα.
Η αντιπαράθεση έγινε κατά την ενημέρωση που έκανε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην επιτροπή εξωτερικών της βουλής. «Έρχεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, έρχεται ο υπουργός Άμυνας. Χτίζουν εκκλησίες. Στρατιωτικές μονάδες πηγαινοέρχονται. Προσβάλλουν συνεχώς τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή της χώρας και κάνουν το σόου τους. Γιατί δεν δώσατε νότα διαμαρτυρίας για όλα αυτά;», ανέφερε ο Οζτούρκ.
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αντί να του απαντήσει, του υπενθύμισε τις προσπάθειες που έκανε το υπουργείο Εξωτερικών, να τον απελευθερώσει, όταν είχε συλληφθεί όμηρος των τζιχαντιστών στο τουρκικό προξενείο στη Μοσούλη μαζί με άλλους 43 ανθρώπους για 101 ημέρες το 2014. “Πόσες φορές ήρθες και χτύπησες την πόρτα μου για να γίνεις πρεσβευτής;», του είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. Ο Γιλμάζ Οζτούρκ του είπε: «¨Όταν ήμουν αιχμάλωτος, μας πουλήσατε στον ISIS». Τελικά ο Γιλμάζ Οζτούρκ σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών εγκατέλειψε την αίθουσα της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων.