Με αγορά υπηρεσιών η λειτουργία της Εντατικής


Πολύωρη συνάντηση είχε χθες, Τετάρτη, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη με εκπροσώπους των συντεχνιών των γιατρών του δημοσίου, κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε σειρά διευθετήσεων για την εντατική.
Όπως δήλωσε σήμερα η κ. Γιαννάκη, στο περιθώριο της συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, στο Υπουργείο Υγείας, από τη Δευτέρα θα υπάρχει εντατικολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο με αγορά υπηρεσιών από τις 15 έως την 31 Ιανουαρίου.
Παράλληλα η κ. Γιαννάκη είπε ότι απέστειλε σήμερα επιστολή σε γιατρό, ο οποίος αποδέχθηκε να δουλέψει στην εντατική από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Είπε ότι ο γιατρός αυτός θα συνεχίσει παράλληλα να εκτελεί τα καθήκοντά του, ενώ στις 28 Φεβρουαρίου θα επιστρέψει στην πνευμονολογική κλινική, στη βάση της συμφωνίας που έγινε.
Ακόμη είπε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια για μια επιπλέον αγορά υπηρεσιών για την Εντατική και γιατρός που θα έρθει από τον ελλαδικό χώρο για να δουλέψει στις Εντατικές και ο οποίος θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου.
Μέλημα του Υπουργείου Υγείας «είναι η εξυπηρέτηση των ασθενών, κάτω από οποιοδήποτε κόστος, με πάρα πολύ μεγάλες προσπάθειες», είπε η κ. Γιαννάκη.
Πρόσθεσε ότι όλα τα θέματα λύνονται μέσα στα πλαίσια ενός καλού διαλόγου, της συναίνεσης και μέσα από μια καλή συνεργασία, είπε.
Ανέφερε παράλληλα ότι μόνο το 2017 στάληκαν στον ιδιωτικό τομέα 22 χιλιάδες ασθενείς, ενώ χειρουργήθηκαν 4 χιλιάδες ασθενείς το απόγευμα με υπερωριακή απασχόληση. Εκτός των ασθενών που πήγαν στον ιδιωτικό τομέα μέσω επιδότησης για υπηρεσίες υγείας που δεν προσφέρονται στα δημόσια νοσηλευτήρια, το 2016 αποστάληκαν στον ιδιωτικό τομέα 11.236 ασθενείς, συμπλήρωσε.
«Η προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας είναι τιτάνια», είπε η κ. Γιαννάκη και πρόσθεσε ότι τα υπόλοιπα περισσεύουν.