Συλλήψεις σε Λεμεσό και Λάρνακα για παράνομα dream box


Ταυτόχρονη επιχείρηση σε 4 ευρωπαϊκές χώρες άρχισε χθες και συνεχίστηκε στη διάρκεια της νύκτας, σε σχέση με υπόθεση παράνομου διαμοιρασμού σήματος συνδρομητικού καναλιού, μετά από σχετική καταγγελία εταιρείας.
Η επιχείρηση έγινε σε Ολλανδία, Βουλγαρία, Ελλάδα και Κύπρο, όπου πραγματοποιήθηκαν 9 έρευνες: τρεις στη Λεμεσό, 4 στη Λάρνακα και δυο στην Πάφο.
Αποτέλεσμα ήταν η σύλληψη τρων προσώπων, ενός στη Λάρνακα και δυο στη Λεμεσό, οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες καταστήματος από το οποίο παραλήφθηκαν κεντρικοί εξυπηρετητές (servers), καθώς και παλιά και νέα κουτά διαμοιρασμού σήματος dream box.
Οι έρευνες επεκτάθηκαν στην Κύπρο μετά τη διαπίστωση ότι εξυπηρετητής στη Βουλγαρία που έστελλε σήμα στην Ολλανδία, ενοικιαζόταν από Κύπριο, και μέσω αυτού γινόταν παράνομος διαμοιρασμός σήματος συνδρομητικού καναλιού στην Κύπρο και το εξωτερικό.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο.
Εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, του παράνομου διαμοιρασμού σήματος συνδρομητικού καναλιού, παράνομη κατοχή εξυπηρετητών και αδικήματα συγκάλυψης.
Η επιχείρηση διενεργήθηκε από το Γραφείο Πάταξης της Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας του ΤΑΕ Αρχηγείου που είχε και την εποπτεία, το Δικανικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων και τα ΤΑΕ των επαρχιών Λεμεσού, Πάφου και Λάρνακας.