Ολοκληρώνεται ο ποδηλατόδρομος Αγ. Νάπας-Κάβο Γκρέκο


Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες αναβάθμισης και συντήρησης του ποδηλατόδρομου Αγίας Νάπας – Κάβο Γκρέκο, συνολικού μήκους 9χλμ, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου 2018.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας, οι εργασίες ξεκίνησαν στις 27 Δεκεμβρίου 2017 από την κατασκευαστική Εταιρεία A.N.C Waterproofing Industry Ltd με κόστος €500 χιλ., ενώ την επίβλεψη του έργου ανέλαβε το Τμήμα Δημοσίων Έργων.
Μέχρι στιγμής έγινε η αφαίρεση του παλαιού ασφαλτικού οδοστρώματος σε όλο το μήκος και ξεκίνησε η επίστρωση του με ασφαλτικό σκυρόδεμα.
Με την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης θα γίνει γραμμοσήμανση, σχεδίαση συμβόλων ποδηλάτου και θα τοποθετηθούν νέοι πάσσαλοι και πινακίδες σημάνσεως, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να μετακινούνται εύκολα και με ασφάλεια.
Η ανακατασκευή του ποδηλατόδρομου υλοποιείται σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές που θα τον καταστήσουν σε ένα σύγχρονο και μοντέρνο ποδηλατόδρομο.
Το έργο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα έργα που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Επαρχία Αμμοχώστου τον περασμένο Σεπτέμβριο, καταλήγει η ανακοίνωση.