Η ΕΑΚ βράβευσε τους άριστους αθλητές για το 2017 

 

 
Τους άριστους αθλητές για το 2017 βράβευσε το βράδυ της Τρίτης η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) αναδεικνύοντας ως κορυφαίο αθλητή της χρονιάς τον Παύλο Κοντίδη, κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς την Άντρη Ελευθερίου και κορυφαία ομάδα της χρονιάς τον ΑΠΟΕΛ. Το αριστείο της ΕΑΚ απονεμήθηκε στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, το οποίο συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας.
Στην ετήσια τελετή βράβευσης των αρίστων αθλητών, που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές, αξιωματούχοι, αθλητές αλλά και παράγοντες του αθλητισμού.
Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, ο Πρόεδρος της ΕΑΚ Παναγιώτης Φελούκας έκανε λόγο για γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Αναφέρθηκε και στα επεισόδια στους αθλητικούς χώρους, με την ευχή η πολιτεία να επιβάλει τον νόμο σε όσους προκαλούν τέτοια συμβάντα.
Είπε ακόμη ότι η απονομή του αριστείου της ΕΑΚ στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου αποτελεί καθήκον και ύψιστη τιμή για την οργάνωση.
Απευθυνόμενος προς του τιμώμενους αθλητές, είπε ότι «για τους αθλητικούς συντάκτες είστε όλοι κορυφαίοι».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης ανέφερε ότι φιλοδοξία του είναι «να πάμε τον αθλητισμό ένα βήμα παρακάτω» και να καταστεί η Κύπρος αθλητικός παράδεισος, όπου η «κακή πλευρά» του αθλητισμού θα σταματήσει να κατατρώει την «καλή πλευρά».
Είπε ακόμη ότι ο αθλητισμός της Κύπρου έχει λαμπρό μέλλον, ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που στηρίζει τις προσπάθειες για ανάπτυξη του αθλητισμού.
Το αριστείο της ΕΑΚ απονεμήθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου και το παρέλαβαν από τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι μαθητές και καθηγητές του σχολείου.
Κορυφαίος αθλητής της χρονιάς αναδείχθηκε ο Παύλος Κοντίδης, ενώ ακολούθησαν ο Γιώργος Αχιλλέως στη δεύτερη θέση, τρίτος ο Μίλαν Τραϊκοβιτς, τέταρτος ο Απόστολος Παρέλλης και πέμπτος ο Πιέρος Σωτηρίου.
Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς αναδείχθηκε η Άντρη Ελευθερίου, τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Κυριακή Κουττούκη, την τρίτη η Νεκταρία Παναγή και ακολούθησαν Άντρη Χριστοφόρου και Ταγμάρα Χαντζλίκ.
Κορυφαία ομάδα της χρονιάς επιλέχθηκε ο ΑΠΟΕΛ, στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Απόλλων και στην τρίτη η ομάδα της Ομόνοιας στο βόλει.
Εξάλλου, η Χρυσή Μπάλα για το 2017 απονεμήθηκε στον ΑΠΟΕΛ, το Χρυσό Παπούτσι της ΕΑΚ στον Ματ Ντάρμπισαϊρ της Ομόνοιας, ενώ Κορυφαία Άμυνα αναδείχτηκε αυτή του ΑΠΟΕΛ.
Ακολούθησε η απονομή των βραβείων της ΟΠΑΠ, με το Έπαθλο Ήθους και Προσφοράς «Θεόδωρος Στυλιανού» να πηγαίνει στον Κωσταντίνο Χαραλαμπίδη, το Έπαθλο Μακρόχρονης και Εξαίρετης Προσφοράς στον Κώστα Σχίζα, το Έπαθλο «Στέλιος Κυριακίδης» στον Νίκο Καρτακούλλη και το Έπαθλο Γυναίκα και Αθλητισμός στην Εβελίνα Γεωργιάδου.
Βραβεύτηκαν επίσης οι αθλητές Καρολίνα Πελενδρίτου, Νεόφυτος Νικολάου και Αντώνης Αρέστη, ενώ Πρέσβης Fairplay επιλέχθηκε ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης.
Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν η Εθνική Ομάδα Ειδικών Ολυμπιακών Αγώνων, οι Ιωάννης Νεάρχου, Νίκος Καζίνος και Χαράλαμπος Σωτηρίου από το Σύνδεσμο Μεταμοσχευμένων Κύπρου και ο Κεραυνός Στροβόλου.
Τιμήθηκαν επίσης ως ανερχόμενα ταλέντα του αθλητισμού ο 19χρονος Μενέλαος Ευσταθίου, ο οποίος έφτασε στα προημιτελικά του Όπεν Αυστραλίας στην κατηγορία των αγοριών και η 13χρονη Παναγιώτα Χαραλάμπους, η οποία έλαβε χρυσό μετάλλιο στους ΑΜΚΕ στην σκοποβολή.
Τιμητική διάκριση έλαβε και ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Γκολ στη Ζωή». Το βραβείο παρέλαβαν ο Πρόεδρος του Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης και ο Αντιπρόεδρος Πανίκος Ξιούρουππας.