Η αυριανή ψηφοφορία στον τ/κ Τύπο σήμερα

Οι τελικές προεκλογικές συγκεντρώσεις κομμάτων, δηλώσεις και ομιλίες των πολιτικών αρχηγών σε επισκέψεις ή άλλες εκδηλώσεις καλύπτονται στον τ/κ Τύπο σήμερα, ενώ αύριο απαγορεύεται η δημοσίευση οποιουδήποτε υλικού αφορά τις «βουλευτικές εκλογές», καθώς η προεκλογική εκστρατεία ολοκληρώνεται σήμερα στις 18.00.
Η «Αφρίκα» συνεχίζοντας τη δημοσίευση φωτογραφιών με απαξιωτικό μήνυμα για τις «εκλογές», σήμερα έχει στο πρωτοσέλιδό της φωτογραφία, που προϊόν φωτομοντάζ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στις «βουλευτικές» να κάθονται πάνω σε ένα γάιδαρο και στο βάθος να φαίνεται ο Πενταδάκτυλος και η σημαία του ψευδοκράτους, ενώ στην άκρη της φωτογραφίας βρίσκεται ένα μαύρο κοράκι. «Ο τίτλος είναι: Να μην μείνει κάποιος που δεν θα ανέβει».
Αφού αναφέρεται στα στοιχεία των «εκλογών», όπως αριθμό ψηφοφόρων και ποιες «εκλογές» είναι, η Αφρίκα σχολιάζει ότι όπως έγραψε και πιο πριν «όποιος θέλει ας κερδίσει, η μπάνκα των εκλογών είναι η Τουρκία, αυτή θα κερδίσει!». Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του κόμματος Νέα Κύπρος, που δεν συμμετέχει στις «εκλογές», με την οποία καλεί τον κόσμο να μποϊκοτάρει την ψηφοφορία.
Η «Χαβαντίς» εκτός από τη συνέντευξη της «προέδρου» του «ανωτάτου εκλογικού συμβουλίου» με την έκκληση να προσέλθουν στις κάλπες οι ψηφοφόροι, προβάλλει πρωτοσέλιδα τη χθεσινή τελική συγκέντρωση του Δημοκρατικού κόμματος με τον Σερντάρ Ντενκτάς να δηλώνει ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να είναι στην εξουσία. Προβάλλει επίσης προεκλογική συγκέντρωση του ΚΕΕ στην Αμμόχωστο όπου ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν ζήτησε «την εντολή του λαού». Δημοσιεύει, επίσης, πρωτοσέλιδα τη δήλωση του προέδρου του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν στον διευθυντή της εφημερίδας ότι ζητούν την ψήφο του κόσμου για να αλλάξουν το σύστημα και τίποτα δεν θα μείνει κρυφό.
Η «Γενί Ντουζέν» δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της την κοινή ανακοίνωση των έξι πολιτικών αρχηγών χθες οι οποίοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε προεκλογική τηλεοπτική εκπομπή αφού και πάλι ο πρόεδρος του ΚΕΕ και «πρωθυπουργός», Χουσείν Οζγκιουργκιούν αρνήθηκε να είναι στο πάνελ μαζί τους. Προβάλλει επίσης μόνο την δήλωση του προέδρου του ΡΤΚ προς τους νέους με τους οποίους συναντήθηκε χθες ότι μαζί θα δημιουργήσουν το μέλλον λέγοντας στοπ στην σημερινή πορεία των πραγμάτων.
«Είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές» γράφει η «Κίπρις» πρωτοσέλιδα που δίδει πληροφορίες για την ψηφοφορία. Φιλοξενεί δε δηλώσεις των γγ όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στις «εκλογές» για το Κυπριακό και διαπιστώνει ότι «η αριστερά επιμένει σε διαπραγματεύσεις και λύση, η δεξιά λέει ας ξεκινήσουν πρώτα και βλέπουμε».
Η «Χαλκίν Σεσί» έχει τίτλο «Κορυφώνεται η αγωνία» και προβάλλει δηλώσεις δύο υποψηφίων με το ΚΕΕ, πέραν των δηλώσεων των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων ΡΤΚ και ΚΚΔ.