Για τη Σαουδική Αραβία αναχωρεί σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης


Για το Ριάντ αναχωρεί  το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπου την Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, κατόπιν πρόσκλησης του Βασιλιά της χώρας.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, στο Παλάτι και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμή του ο Βασιλιάς. Θα ακολουθήσουν επίσημες διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και υπογραφή συμφωνιών.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας.
Κατά την παραμονή του στο Ριάντ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει επίσης συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Gulf Cooperation Council) και θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της  κυπριακής εταιρείας J&P, όπου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση προς τιμή του.
Στο Ριάντ, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, Μεταφορών, Ενέργειας, και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου.