Συρία: νεκρά πάνω από 20 μέλη του ΙΚ


Δυνάμεις μιας ένοπλης οργάνωσης της συριακής αντιπολίτευσης, με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος δρα στη Συρία και στο Ιράκ εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, σκότωσαν πάνω από 20 τζιχαντιστές στην περιοχή Ατ Τανφ, ανακοίνωσαν την Πέμπτη αξιωματικοί των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων.
Παράλληλα, πολλοί ακόμη μαχητές του ΙΚ αιχμαλωτίστηκαν σε μια επιχείρηση που έκανε την Τετάρτη η οργάνωση “Μαγάουιρ Αλ Θάουρα” (“Ειδικές δυνάμεις της Επανάστασης”, σε ελεύθερη απόδοση), τα μέλη της οποίας έχουν εκπαιδευτεί από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του συνασπισμού.
Η επιχείρηση εκτυλίχθηκε σε έναν τομέα στην έρημο που ελέγχουν οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, κοντά στα τριεθνή σύνορα Συρίας-Ιορδανίας-Ιράκ, τονίζεται στην ανακοίνωση.
“Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα που αυτοκινητοπομπές τρομοκρατών του ΙΚ, που διαφεύγουν από την κοιλάδα του Ευφράτη, περνούν από μια περιοχή που ελέγχεται από το καθεστώς” ανέφερε ο συνασπισμός, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι πάνω από το 98% των εδαφών που κατείχαν οι τζιχαντιστές έχει ανακτηθεί.
“Παρά την παρουσία δυνάμεων του συριακού καθεστώτος, που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, σε αυτή την περιοχή, το ΙΚ συνεχίζει να βρίσκει τρόπους να κινείται ελεύθερα και να εγείρει απειλές”, τόνισε ο υποστράτηγος Τζόναθαν Μπράγκα, επικεφαλής των επιχειρήσεων του διεθνούς συνασπισμού, στην ίδια ανακοίνωση.
Ο διεθνής συνασπισμός υπό αμερικανική διοίκηση δεν έδωσε καμιά διευκρίνιση για τους αιχμαλώτους.