Δύο τραυματίες και πολλές υλικές ζημιές ο απολογισμός των επεισοδίων στο Τσίρειο, μόλις ένας συνελήφθη

Τα σοβαρά επεισόδια εντός και εκτός Τσιρείου Σταδίου κατά τον ψεσινό αγώνα ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 54χρονου και του 14χρονου ball boy, μεγάλες υλικές ζημιές, ενώ η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη ενός 17χρονου.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα επεισόδια ξεκίνησαν έξι λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, όταν μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ, έριξαν κροτίδα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 14χρονος, ο οποίος ήταν ορισμένος για την επαναφορά της μπάλας (Ball boy). Ο αγώνας διακόπηκε για περίοδο 15 λεπτών και όταν επανάρχισε διακόπηκε εκ νέου, λόγω ρίψης αντικειμένων από μερίδα οπαδών της ΑΕΛ.
Όπως αναφέρει η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της δεύτερης διακοπής, αριθμός οπαδών των δύο ομάδων, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και συνεπλάκησαν, για να γίνει επέμβαση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση τους.
Μετά τη δεύτερη διακοπή, οι οπαδοί των δύο ομάδων αποχώρησαν από το γήπεδο και κατά την αποχώρηση συνελήφθη 17χρονος, για τα αδικήματα της οχλαγωγίας και της μαχαιροφορίας.
Επίσης, ένας 54χρονος τραυματίστηκε στο πόδι, όταν σύμφωνα με τον ίδιο στην προσπάθεια του να αποφύγει επεισόδια κατά την αποχώρηση του από το γήπεδο, πήδηξε πάνω από κάποιο περιτοίχισμα. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα στον αριστερό αστράγαλο και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, απολύθηκε. Στο Νοσοκομείο επίσης μεταφέρθηκε και ο 14χρονος, ο οποίος δεν διαπιστώθηκε να έχει οποιοδήποτε τραύμα, αλλά παραπέμφθηκε για περαιτέρω εξετάσεις.

Η Αστυνομία αναφέρει στην ανακοίνωση πως έξω από το στάδιο σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, αλλά καταστάληκαν με την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά οχήματα και τέσσερα ιδιωτικά, καθώς επίσης και σε μια γυάλινη προθήκη καταστήματος. Περαιτέρω εξετάσεις για καταγραφή πιθανόν ζημιών (στάδιο – γύρω περιοχή) θα γίνουν σήμερα.