Διήμερη κράτηση σε 39χρονο στην Πάφο για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθη σήμερα ο 39χρονος που συνελήφθη χθες εκ νέου, για υπόθεση πέντε διαρρήξεων και κλοπών καταστήματος , που διαπράχθηκαν το 2011 και το 2017 στην Πάφο, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το Δικαστήριο διέταξε την διήμερη προσωποκράτηση του 39χρονου που ανακρινόμενος παραδέχτηκε ενοχή . Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 39χρονος συνελήφθη αρχικά για μια διάρρηξη ωστόσο από περαιτέρω εξετάσεις διαφάνηκε πως αυτός εμπλέκεται συνολικά σε άλλες τέσσερις υποθέσεις διάρρηξης καταστήματος στην επαρχία Πάφου.

Συγκεκριμένα εναντίον του 39χρονου εξασφαλίστηκε μαρτυρία σύμφωνα με την οποία αυτός ενέχεται σε ακόμη τρεις διαρρήξεις και κλοπές που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 3 Νοεμβρίου, 2017 και 9 Δεκεμβρίου, 2017, καθώς και σε μία διάρρηξη με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, που διαπράχθηκε μεταξύ των ημερομηνιών 8 και 9 Νοεμβρίου, 2017.

Οι τέσσερις αυτές διαρρήξεις διαπράχθηκαν στο ίδιο κατάστημα στην Επαρχία Πάφου. Ο 39χρονος εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας γύρω στις 11.25, το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου στην πόλη Πάφου, να επιβαίνει οχήματος με οδηγό 31χρονο.

Το όχημα ανακόπηκε από τα μέλη της Αστυνομίας, όπως και ο 39χρονος, ο οποίος προσπάθησε ανεπιτυχώς να τραπεί σε φυγή πεζός.

Αφού συνελήφθη αρχικά σχετικά με υπόθεση διάρρηξης καταστήματος και κλοπής που διαπράχθηκε το έτος 2011, ωστόσο γύρω στις 12.15 το μεσημέρι χθες , ο 39χρονος συνελήφθη βάσει Δικαστικού εντάλματος, σχετικά με τις τέσσερις πιο πάνω αναφερόμενες διαρρήξεις καταστήματος και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σημειώνεται πως κατά τον εντοπισμό και ανακοπή του 39χρονου από την Αστυνομία, ο 39χρονος επιτέθηκε σπρώχνοντας το μέλος της Αστυνομίας που τον ανέκοψε, ωστόσο το μέλος της Αστυνομίας πέτυχε τη σύλληψη του 39χρονου. Στη συνέχεια σε σωματική του έρευνα εντοπίστηκε στην κατοχή του 39χρονου μικροποσότητα κάνναβης.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά τις πέντε πιο πάνω υποθέσεις διάρρηξης καταστήματος και κλοπής, ενώ εναντίον του 39χρονου διερευνάται υπόθεση επίθεσης εναντίον Αστυνομικού κατά την Νόμιμη εκτέλεση του καθήκοντος του και υπόθεση αντίστασης κατά την Νόμιμη σύλληψη.

Επιπρόσθετα η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Επαρχίας Πάφου) διερευνά υπόθεση παράνομης κατοχής και χρήσης ναρκωτικών εναντίον του 39χρονου.