Ανάβυσσος: Έκρηξη σε πρατήριο υγραερίων (video)


Σε οργανωμένα κυκλώματα που δρουν στο λαθρεμπόριο και τα οποία από τη θέση του συνδικαλιστή της ένωσης βενζινοπωλών είχε «χτυπήσει», ανέφερε στις Αρχές ο πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών, Μιχάλης Κιούσης, ότι κρύβονται πίσω από τη τοποθέτηση βόμβας τα ξημερώματα σε ένα από τα δύο βενζινάδικο που διατηρεί, αυτό στην περιοχή της Αναβύσσου.
Όπως είπε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, πριν από 8 χρόνια που ξεκίνησε ο αγώνας του κατά των λαθρεμπόρων είχε δεχθεί τηλεφωνικές απειλές καθώς συνεργαζόταν άμεσα με την πολιτεία για νομοσχέδια που στόχο είχαν την πάταξη του λαθρεμπορίου.
Παρόλα αυτά το τελευταίο διάστημα δεν είχε δεχθεί κάποια απειλή, παρά το γεγονός ότι αρκετές φορές τον είχαν καλέσει και ως επίσημο πραγματογνώμονα για την καθαρότητα των καυσίμων.
Το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών διαπίστωσε ότι το μασούρι με το φυτίλι και την εκρηκτική ύλη ήταν τοποθετημένα μέσα σε ένα μπολ με μονωτική ταινία, ενώ στο βίντεο, που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του βενζινάδικου, αποτυπώνονται οι δύο δράστες που φτάνουν στο σημείο με μία μηχανή, φορούν κράνη και ο συνοδηγός κατεβαίνει και αφήνει ένα σακίδιο που περιέχει τη βόμβα.
Το κατάστημα ανήκει σε δύο αδέλφια, τα οποία έχουν ένα ακόμη βενζινάδικο στο Πόρτο Ράφτη. Με την υπόθεση ασχολείται το τμήμα εκβιαστών και αξιωματικοί αναζητούν υλικό από κάμερες στη γύρω περιοχή που να έχουν καταγράψει τη μηχανή των δραστών ίσως ακόμη και τη διαδρομή της.
https://youtu.be/Rlp8a_6h55Y
https://youtu.be/vsRBSdUPl70
ΠΗΓΗ: Cnn.gr/protothema.gr