ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ έμειναν στην ισοπαλία, το ποδόσφαιρο ηττήθηκε, οι χούλιγκαν κέρδισαν

Άλλη μια μαύρη σελίδα για το κυπριακό ποδόσφαιρο γράφτηκε χθες βράδυ στον αγώνα ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες μετά από έναν αγώνα που ξεκίνησε στις 20:00, διακόπηκε δύο φορές και ολοκληρώθηκε μετά τις 23:00, έμειναν στη λευκή ισοπαλία. Ωστόσο, σε αυτόν τον αγώνα ηττήθηκε καθαρά το ποδόσφαιρο και κέρδισαν με άνεση οι χούλιγκαν των δύο ομάδων.
Όλα ξεκίνησαν στο 39’ λεπτό όταν μετά από ρίψη κροτίδων και αντικειμένων από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, ένα από τα παιδιά που βοηθούν στην επαναφορά των μπάλων, τα λεγόμενα ball boys, έπεσε τραυματισμένο στο έδαφος. Ασθενοφόρο του γηπέδου πήρε το παιδί από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ συνεχιζόταν η ρίψη κροτίδων και τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών.
Ο διαιτητής του αγώνα Δημήτρης Μασιάς διέκοψε τον αγώνα στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, όμως επανήλθε μετά από μισή περίπου ώρα με απόφαση για επανέναρξη του ματς. Το κλίμα ωστόσο στις κερκίδες και στον αγωνιστικό χώρο παρέμεινε εκρηκτικό, ενώ η απόφαση για συνέχιση του αγώνα προκάλεσε την οργή των οπαδών της ΑΕΛ. Οπαδοί των δύο ομάδων εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και συνεπλάκησαν, την ώρα που η ανταλλαγή αντικειμένων και φωτοβολίδων συνεχιζόταν, ενώ η αστυνομική δύναμη που βρισκόταν στο γήπεδο, για αδιευκρίνιστους λόγους, δεν παρενέβη άμεσα. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα οι διαιτητές αποχώρησαν ξανά.
Παρά την μεγάλη κλίμακα που πήραν τα επεισόδια, ο διαιτητής του αγώνα επανήλθε μιάμιση ώρα μετά, γύρω στις 22:20, και αφού αποχώρησαν οι οπαδοί των δύο ομάδων, αποφάσισε να συνεχίσει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τον αγώνα. Τα επεισόδια ωστόσο των χούλιγκαν συνεχίστηκαν και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Ο αγώνας συνεχίστηκε από το 41’ και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων μέχρι την ολοκλήρωση του α’ ημιχρόνου αντάλλασσαν πάσες μεταξύ τους για προθέρμανση. Στο β’ ημίχρονο, σαφώς επηρεασμένοι από τη διακοπή, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δημιούργησαν λίγες φάσεις και ευκαιρίες, με αποτέλεσμα ο αγώνας να λήξει ισόπαλος 0-0.