Συναγερμός από την έκρηξη στο Μανχάταν


Έκρηξη σημειώθηκε σε σταθμό λεωφορείου στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όπως επιβεβαίωσε η αστυνομία της αμερικανικής πόλης και ο δήμαρχός της.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρχές ασφαλείας έσπευσαν στο σημείο μετά από πληροφορίες για έκρηξη. Η περιοχή, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, εκκενώθηκε από την αστυνομία.
Η αστυνομία της Νέας Υόρκης, μέσω twitter, αναφέρει πως αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μετά από έκρηξη άγνωστης προέλευσης στην 42nd Street και 8th Ave του Μανχάταν. Τρεις σταθμοί του μετρό παραμένουν κλειστοί.


Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως συνέλαβε έναν ύποπτο, όμως δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον εκρηκτικό μηχανισμό. Αμερικανικά δίκτυα κάνουν λόγο για έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού και ύπαρξη τραυματισμένων, χωρίς ωστόσο να δίνονται λεπτομέρειες για την κατάστασή τους.
Το γραφείο του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάσιο τόνισε πως ο «δήμαρχος έχει ενημερωθεί για το συμβάν. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης, αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν φτάσει στο σημείο».
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας και ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
«Απ΄ότι κατάλαβα η έκρηξη φαίνεται πως προήλθε από το μετρό, αλλά απλά μαντεύω», τόνισε αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο CNNi.
«Υπήρξαν δύο εκρήξεις δευτερόλεπτα μακριά, η μία από την άλλη. Καθώς έβγαινα, με έσπρωχναν αστυνομικοί και υπήρχαν αστυνομικοί σε κάθε έξοδο, μπλοκάροντας τις». «Ήταν τρομακτικό, αλλά δεν είδα τραυματίες».
ΠΗΓΗ: Cnn.gr