Στο Ηράκλειο Κρήτης η ΄Εδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας

 

Με σκοπό την έναρξη της υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας  που υπέγραψαν πρόσφατα  στην Κύπρο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης,  ο  Διευθυντής της Έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Δρ. Αιμίλιος Σολωμού είχε συνάντηση  στην Κρήτη με τον Δήμαρχο Ηρακλείου  κ. Βασίλη Λαμπρινό.
«Προσβλέπουμε  σε επωφελή και για τις δυο πλευρές συνεργασία. Είμαστε  βέβαιοι πως αυτό το μνημόνιο με το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Κύπρου  και ενός από τα κορυφαία  στην Ευρώπη, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης  στην Κρήτη και γενικά  σε ολόκληρη την Ελλάδα» τόνισε  ο κ. Λαμπρινός.
«Θέλουμε να ενισχύσουμε την  εκπαίδευση και τον πολιτισμό, καθώς εμείς οι Κύπριοι έχουμε πάρα πολλά κοινά με τους Κρητικούς αδελφούς μας», υπέδειξε ο Δρ. Αιμίλιος  Σολωμού.
Το Μνημόνιο περιλαμβάνει  μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση από κοινού επιστημονικών  ή ερευνητικών  δραστηριοτήτων, όπως συνέδρια,  ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την  προώθηση της επιστημονικής έρευνας  την  παροχή συγκεκριμένων υποτροφιών από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για δημόσιους λειτουργούς, καθώς και την εκπόνηση διαγωνισμών εφευρετικότητας-λογοτεχνίας-καινοτομίας με συγκεκριμένο θέμα.
Ο Δρ. Σολωμού, αναφέρθηκε  στους στενούς δεσμούς που έχει αναπτύξει η έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου  και με άλλους Δήμους της Κρήτης, τονίζοντας πως αυτό είναι το αποτέλεσμα πολύχρονης δουλειάς και συνεργασίας.
«Η Κύπρος και η Κρήτη βρίσκονται στο σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών» υπέδειξε  ο Δρ. Σολωμού.  Σαν αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής η ΄Εδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας έχει προχωρήσει στην έκδοση των βιβλίων:  «Νίκος Καζαντζάκης , Εντόπιος και Οικουμενικός», «Στο Περιβόλι τ’ όμορφο της Μαντινάδας και «Κρήτη και Κύπρος: Σταυροδρόμι Λαών και Πολιτισμών» .