Ηλιακά πάνελ ηλεκτροδοτούν νοσοκομείο παίδων

Την υπόσχεσή του πραγματικότητα έκανε ο νοτιοαφρικανός μεγιστάνας και CEO της Tesla, Έλον Μασκ, στέλνοντας στο Πουέρτο Ρίκο τα πρώτα ηλιακά πάνελ, για την αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει η χώρα, μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μαρία.

Στο Σαν Χουάν τα φωτοβολταϊκά πάνελ βοηθούν στην παροχή ενέργειας του νοσοκομείου παίδων Hospital del Nino. Παράλληλα με τα φωτοβολταϊκά πάνελ που ηλεκτροδοτούν άμεσα το νοσοκομείο, μία συστοιχία μπαταριών μεγάλης χωρητικότητας φορτίζουν με ενέργεια που εξασφαλίζει σταθερή παροχή και την νύχτα ή τις ημέρες με συννεφιά.

Η εταιρεία ανακοίνωσε στο twitter πως αυτό είναι μόνο η «πρώτη από πολλές» τέτοιες επεμβάσεις που θα γίνουν στην πληγείσα περιοχή, ενώ ο Έλον Μασκ δώρισε επιπλέον 250.000 δολάρια από προσωπικούς του λογαριασμούς, σε ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες στην περιοχή.

Ο Μασκ έχει προθυμοποιηθεί να βοηθήσει, μέσω της εταιρείας του, στην επανασύνδεση του κατεστραμμένου ηλεκτρικού δικτύου της χώρας, συμβάλλοντας παράλληλα στην «οικολογική στροφή» προς τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Το παράδοξο είναι πως η επισκευή του δικτύου έχει ανατεθεί, έναντι 300 εκατομμυρίων δολαρίων, σε μία καινούργια αμερικανική εταιρεία με μόλις δύο υπαλλήλους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο BBC.

Ωστόσο ο Αμερικανός κυβερνήτης της περιοχής, Ρικάρντο Ροσέλο, υπερασπίστηκε την συμφωνία λέγοντας πως η WhitefishEnergy Holdings, ήταν η μόνη εταιρεία που έκανε προσφορά μέσα στις οικονομικές δυνατότητες της περιοχής.

Ο Ροσέλο ευχαρίστησε μέσω twitter τον Έλον Μασκ για την προσφορά του στο νοσοκομείο παίδων.

ΠΗΓΗ: Skai.gr