Εξασφαλισμένο το αργυρό για Κοντίδη στην Ιαπωνία, από τη δεύτερη θέση στην κούρσα μεταλλίων στο Gamagori

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία καταγράφει ο Κύπριος ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της σεζόν 2017-18, που διεξάγεται στο Gamagori της Ιαπωνίας και ολοκληρώνεται την Κυριακή (22/10), με την κούρσα μεταλλίων.

Μετά και τη σημερινή ιστιοδρομία και παρόλο που έπεσε στη 2η θέση ο Κύπριος ιστιοπλόος έχει εξασφαλίσει οριστικά το αργυρό τουλάχιστον μετάλλιο.

Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού έχει 41 βαθμούς ποινής, έναντι 38 βαθμών του Νεοζηλανδού Sam Meetch. Καθώς οι βαθμοί στην κούρσα μεταλλίων μετρούν διπλοί, ο 27χρονος Ολυμπιονίκης θέλει να τερματίσει δύο θέσεις πάνω από τον Νεοζηλανδό για να πάρει το χρυσό. Τρίτος με 65β είναι ο Βρετανός Chiavarini που δεν μπορεί να σπάσει το δίδυμο της κορυφής.

Το Σάββατο έγινε μόνο μια ιστιοδρομία, λόγω άπνοιας. Ο Κοντίδης ήταν ένατος και ο Meech τρίτος, έτσι τον πέρασε στην κατάταξη, μετά από οκτώ ιστιοδρομίες (αντί δέκα που είχαν προγραμματιστεί). Η ζημιά για τον Παύλο έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (20/10), όταν μετά το τέλος της ημέρας ακυρώθηκε στην 5η ιστιοδρομία, όπου ήταν 7ος. Παρέμεινε μεν πρώτος, αλλά η διαφορά είχε μειωθεί από τους δέκα στους τρεις βαθμούς.