Κατάθεση στη νορβηγική αστυνομία έδωσε η μητέρα της Μαρί-Ελένης

Κατάθεση στη νορβηγική αστυνομία έδωσε σήμερα η μητέρα της τετράχρονης Μαρί-Ελένης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δικηγόρος της Λάρης Βραχίμης, σημειώνοντας πως σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει ο πατέρας του παιδιού, Τόρκελ Γκρίμσρουντ, που το είχε απαγάγει τον περασμένο, Απρίλιο έξω από νηπιαγωγείο στη Νορβηγία, αφέθηκε χθες ελεύθερος.

Από ό,τι φαίνεται θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του στη Νορβηγία, ανέφερε ο κ. Βραχίμης. Είπε ακόμη πως οι πληροφορίες που παίρνουν από τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης είναι πως θα ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του για κακοποίηση ανηλίκου.

Πρέπει όμως να περιμένουμε να δούμε το κατηγορητήριο, γιατί αν δεν θα δικαστεί στη Νορβηγία για την απαγωγή θα μπορεί να παραμείνει σε ισχύ το ένταλμα σύλληψής του που εκκρεμεί, ώστε να δικαστεί για την Κύπρο για την απαγωγή, εάν καταστεί δυνατόν να συλληφθεί, πρόσθεσε ο κ. Βραχίμης, υπενθυμίζοντας πως υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψής του.

Είπε ακόμη πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο να χρειάζεται η παραμονή της μητέρας και του παιδιού στην Νορβηγία και τώρα αναμένεται η επιστροφή τους στην Κύπρο, μαζί με όσους είχαν συνοδεύσει τη μητέρα στη σκανδιναβική χώρα προκειμένου να παραλάβει την κόρη της.

Ο κ. Βραχίμης είπε επίσης πως με βάση νορβηγικά δημοσιεύματα, η τετράχρονη έδωσε συνέντευξη στην αστυνομία, στην παρουσία κοινωνικού λειτουργού.

Η μητέρα της Μαρί – Ελένης και άλλοι συγγενείς της είχαν μεταβεί τη Δευτέρα στη Νορβηγία μετά την πληροφόρηση που έλαβε η μητέρα από την αστυνομία της χώρας πως ο πατέρας παραδόθηκε και συνελήφθη από τις νορβηγικές αρχές στις οποίες και παρέδωσε το παιδί.

Δικαστήριο του Όσλο είχε εκδώσει απόφαση τον περασμένο Αύγουστο, με την οποία διέτασσε τις αρχές να παραδώσουν το παιδί στη μητέρα του μόλις το εντοπίσουν.