Άντρη Αβραάμ και Άντρη Σιάλου πρέσβειρες του 1ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας

Οι αθλήτριες Άντρη Αβραάμ και Άντρη Σιάλου θα είναι οι πρέσβειρες στον 1ο Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας μαζί με τον Έλληνα πρωταθλητή στίβου Περικλή Ιακωβάκη. Ο Μαραθώνιος θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση των διοργανωτών, η Άντρη Αβραάμ είναι μια από τις σημαντικότερες αθλήτριες μεγάλων αποστάσεων στον ελληνικό χώρο, καθώς έλαβε μέρος σε δύο Ολυμπιάδες, το 1988 στη Σεούλ και το 1992 στη Βαρκελώνη, έχοντας πετύχει ένα εξαιρετικό αριθμό νικών από το 1977 μέχρι το 1992 με 22 πρώτες νίκες σε παγκύπριους αγώνες, αλλά και πολλές πανελλήνιες νίκες.

Σπάζοντας παγκύπρια ρεκόρ στα 10.000 μέτρα, στον Μαραθώνιο, στα 1.500 μέτρα, στα 3.000 μέτρα και στα 5.000 μέτρα, η Άντρη Αβραάμ σίγουρα αποτελεί μια εξαιρετική αθλήτρια που έγραψε ιστορία στον κυπριακό αθλητισμό.

“Αποδέχτηκα την πρόσκληση να γίνω πρέσβειρα του 1ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας με μεγάλη χαρά, καθώς είναι τιμή μου να εκπροσωπώ έναν τέτοιο θεσμό που προάγει τον αθλητισμό, την υγεία και το ευ αγωνίζεσθαι», είπε μεταξύ άλλων, τονίζοντας επίσης πως η γυμναστική πρέπει να γίνει μεγάλο κομμάτι της ζωής όλων, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί επαρκώς μέσα από τον Διεθνή Μαραθώνιο της Λάρνακας.

Η Άντρη Σιάλου απετέλεσε αθλήτρια του Γυμναστικού Συλλόγου Ευαγόρας (ΓΣΕ) Αμμοχώστου, με συμμετοχές και διακρίσεις, εκπροσωπώντας την Κύπρο σε Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς, Κοινοπολιτειακούς, Μεσογειακούς, και στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004. Από το 2002-2004, η επίδοση της ήταν στις 15 κορυφαίες αθλήτριες στον κόσμο. Μεγαλύτερη διάκρισή της η 16η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Αθήνα 2004. Πλέον συνεχίζει να προσφέρει στον αθλητισμό ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ.

«Με ιδιαίτερη χαρά δέχτηκα την πρόσκληση να γίνω πρέσβειρα του 1ου Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας, της πόλης μας. Ευελπιστώ ότι η πρώτη αυτή διοργάνωση θα έχει μεγάλη απήχηση τώρα αλλά και στο μέλλον, και θεωρώ αδιανόητο το να μην συμμετέχω σε αυτήν, θα βάλω και εγώ το δικό μου λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται», είπε.