Νέο ρεκόρ συμμετοχών στα Stelios Awards 2017

Ξεπερνά κάθε προηγούμενο το ενδιαφέρον Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για συμμετοχή στο Διαγωνισμό Βραβείων Δικοινοτικής Συνεργασίας (Stelios Bi-Communal Awards 2017), με τον αριθμό των διεκδικητών των βραβείων να υπερβαίνει μέχρι στιγμής τους 270.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το νέο ρεκόρ συμμετοχών στα Stelios Awards 2017 επιβεβαιώνει το κλίμα εμπιστοσύνης και την επιθυμία των δυο κοινοτήτων για συνεργασία και ειρηνική συνύπαρξη, την ίδια ώρα που στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας διεξάγονται οι πιο κρίσιμες συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού μεταξύ των δυο ηγετών.

Η προθεσμία για συμμετοχή στο διαγωνισμό που διοργανώνει το Stelios Philanthropic Foundation για 9η συνεχή χρονιά λήγει αύριο.

Αιτήσεις συμμετοχής στα Stelios Bi – Communal Awards υποβάλλονται μέσω της σελίδας του Stelios Philanthropic Foundation στο Facebook και αφορούν όλους τους τομείς συνεργασίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων, των τεχνών, του αθλητισμού, των μη κερδοσκοπικών οργανισμών, αλλά και των εταίρων στη ζωή.

Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, που θα απονείμει τα βραβεία τον ερχόμενο Οκτώβριο στη Λευκωσία, θα προσφέρει για πρώτη φορά φέτος στους νικητές το ποσό των €750.000, το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί στην ιστορία του θεσμού, βραβεύοντας συνολικά 75 δικοινοτικές ομάδες, οι οποίες θα κερδίσουν €10.000 η κάθε μια.

Από το 2009, συμπεριλαμβανομένης και της φετινής χρονιάς, η συνολική αξία των βραβείων που προσφέρονται με απώτερο στόχο την προώθηση της διαρκούς ειρήνης στο νησί, ανέρχεται στα €2.750.000.

Για περισσότερες πληροφορίες στις σελίδες στο Facebook: Stelios Philanthropic Foundation και Stelios Cyprus Bi-Communal Awards 2017 ή στην ιστοσελίδα www.stelios.org.