Ο ‘Παγκύπριος’ Νέα Υόρκης τιμά το Μάνο Λοϊζο, 35 χρόνια μετά το θάνατο του!

 

Μάνος Λοΐζος

Το πολιτιστικό τμήμα του Παγκύπριου Συνδεσμου Αμερικής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 35 χρόνων από το θάνατο και 80 από τη γέννηση του μεγάλου μας συνθέτη Μάνου Λοίζου, παρουσιάζει ενα Μεγάλο αφιέρωμα στην ζωή και το έργο του, σε δύο μερη, με τη Χορωδία του Παγκύπριου.

Μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση / συναυλία, αυτή την Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 7μμ στο πανέμορφο Kaye Playhouse του Hunter College, 695 Park Ave, New York, NY 10065.

Στο πρώτο μερος, η μουσική βιογραφία του Μάνου Λοίζου, γραμμένη από τον Καλλιτεχνικό και Μουσικό Διευθυντή του Παγκύπριου, Κ. Φύτο Στράτη, με τους ηθοποιούς, χορευτές, σολίστες και χορωδούς της Χορωδίας του Παγκύπριου Νέας Υόρκης, θα μας ταξιδεύσει από την Αλεξάνδρεια του 30’ που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Λοίζος, στην Αθήνα του 50’, του 60’ και του 70’ που θα μεγαλουργήσει με τα τραγούδια του, μέχρι και τον πρόωρο θάνατο του στην Μόσχα, τον Σεπέμβριο του 1982, που φεύγει σε ηλικία 45 χρονών.

Η δραματοποιημένη σε αφηγηματική μορφή βιογραφία, περιλαμβάνει μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια του Λοϊζου, όπως το «Νανούρισμα», ερμηνευμένο από την Σοπράνο Όλγα Ξανθοπούλου, «Πόσο Σ’αγαπώ» με την Πέννυ Τσίνιας, «Ήλιε μου σε παρακαλώ» με τον Δημήτρη Μιχαήλ, «Σ’ακολουθώ» με την Έλενα Χρίστου – Αγγελική Ψώνη και Αριάδνη Παναγοπούλου, «Θα τον μεθύσουμε τον Ήλιο» με τον Νικήτα Ταμπάκη, «Για το Καλό σας» με τον Δημήτρη Μπονάρο σε ένα ρόλο έκπληξη και πολλά άλλα. Στις αφηγήσεις, η Ιοάννα Κατσαρού και Χριστιάνα Κανδυλιώτη, και μεταξύ άλλων οι ηθοποιοί Θοδωρής Πετρόπουλος στον ρόλο του Μάνου και Φάνης Γκίκας στο ρολο του φιλου του.

Θα υπάρξει επίσης έκτατη συμμετοχή παιδιών της χορωδίας του Παγκύπριου.

Στο δεύτερο μερος, η συναυλία με κύριο ερμηνευτή τον συγκλονιστικό τραγουδιστή Δώρο Δημοσθένους, καθώς και τον ταλαντούχο τραγουδιστή συνθέτη Χάρη Αντωνίου, που θα τραγουδίσουν σολιστικά αλλά και με την χορωδία, αγαπημένα τραγούδια από την ατελείωτη δισκογραφία του Λοίζου, το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Στην διεύθυνση της ορχήστρας, ο πιανίστας Αχιλλέας Γουάστορ.

Για αγορά / κρατήσεις/ επιπλέον πληροφορίες, στα τηλέφωνα 917.821.0281 και 646.595.7303

Τιμή εισητηρίων: $30, $45 , $60