Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού παρουσιάζει: «ΓΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ» του Γιάννη Καλαβριανού

ΑΠΟΔΗΜΟΙ, SONS AND DAUGHTERS, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού ανεβάζει για μια ακόμα παράσταση την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, στις 3:00μμ, την μουσικοθεατρική παράσταση “Γιοί και Κόρες”, του Γιάννη Καλαβριανού, βασισμένη σε αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που περιγράφουν την ιστορία της Νεότερης Ελλάδας. Παράλληλες ιστορίες Ελληνοαμερικάνων μεταναστών από την Ελένη Δρίβα. Την παράσταση υπογράφει σκηνοθετικά η Λητώ Τριανταφυλλίδου.

Ένα κοινωνικό έργο που βασίζεται σε αληθινές συνεντεύξεις ανθρώπων, οι οποίοι καλούνται να αφηγηθούν μία ιστορία που σφράγισε την ζωή τους. Οι ιστορίες τους συνδυάζονται με σημαντικά ιστορικά γεγονότα της νεότερης Ελλάδας, αλλά πάνω από όλα περιγράφουν την διαρκή αναζήτηση της ευτυχίας καθημερινών ανθρώπων, πέρα από τις μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές της πρόσφατης ιστορίας του Ελληνικού κράτους. Ιστορίες για την Μετανάστευση, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Κατοχή, τον Εμφύλιο, τον μεγάλο σεισμό της Κεφαλονιάς, την ανέγερση του Τείχους στο Βερολίνο, τη Χούντα και την Ελλάδα στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Παράλληλα, η παράσταση που ανεβάζει το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού είναι εμπλουτισμένη με ιστορίες αληθινών ανθρώπων που αποτέλεσαν μέλος της Ελληνοαμερικάνικης κοινότητας της Νέας Υόρκης.

Στην παράσταση, τέσσερις ηθοποιοί αφηγητές – Φώτης Μπατζάς, Μανταλένα Παπαδάτου, Νίκος Σιώζος και Αλεξάνδρα Σκένδου – συνθέτουν γνώριμες μελωδίες και ζωντανεύουν νοσταλγικές εικόνες από τις ζωές των προηγούμενων γενεών. Μέσα από αυτό το μουσικοθεατρικό ταξίδι, οι χρονικές αποστάσεις μεταξύ των γενεών αμβλύνονται και οι επιθυμίες, οι αγώνες και τα πάθη των χαρακτήρων ταυτίζονται με τις δικές μας αναζητήσεις για ευτυχία και ευμάρεια.

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει Χριστουγεννιάτικο πάρτι για τους θεατές και φίλους του ΚΕΠ!